Omeleta se žampióny a listovým špenátem s dušenou zeleninou

Velmi chutná rychlovka jak k obědu tak například k večeři nebo větší svačině.

Reklama

Ingredience

příloha

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Na trošce oleje si orestujeme očištěné, oloupané a na plátky nakrájené žampiony. Restujeme alespoň pět minut, záleží i na tloušťce plátků hub.
2.
Poté přidáme natrhané listy špenátu a promícháme.
3.
Nakonec zalijeme vejci rozšlehanými s troškou mléka, osolíme, opepříme a necháme dotáhnout, až omeleta zezlátne.
4.
Pokud ji chceme mít více propečenou, omeletu si obrátíme, jinak pouze zakryjeme pokličkou a necháme vrchní vrstvu dojít.
5.
Jako příloha je výborná dušená zelenina. Na másle si podusíme buď čerstvou zeleninu nebo směs mražené. Osolíme a můžeme podávat.

Od: Šárka75, 31.3.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min celkem
Množství: 1 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 19 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
221.38 kcal
Protein
13.93 g
Sacharidy
z toho cukr
2.82 g
2.15 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
17.66 g
6.11 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama