Omeleta se žampióny a listovým špenátem s dušenou zeleninou

Velmi chutná rychlovka jak k obědu tak například k večeři nebo větší svačině.

Ingredience (1 x porce)

příloha

Postup přípravy

  1. Na trošce oleje si orestujeme očištěné, oloupané a na plátky nakrájené žampiony. Restujeme alespoň pět minut, záleží i na tloušťce plátků hub.
  2. Poté přidáme natrhané listy špenátu a promícháme.
  3. Nakonec zalijeme vejci rozšlehanými s troškou mléka, osolíme, opepříme a necháme dotáhnout, až omeleta zezlátne.
  4. Pokud ji chceme mít více propečenou, omeletu si obrátíme, jinak pouze zakryjeme pokličkou a necháme vrchní vrstvu dojít.
  5. Jako příloha je výborná dušená zelenina. Na másle si podusíme buď čerstvou zeleninu nebo směs mražené. Osolíme a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 221.38 kcal | Protein: 13.93 g | Sacharidy: 2.82 g | z toho cukr: 2.15 g | Tuk: 17.66 g | z toho nas. MK: 6.11 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2519-omeleta-se-zampiony-a-listovym-spenatem-s-dusenou-zeleninou