Omeleta se žampióny a listovým špenátem s dušenou zeleninou
Velmi chutná rychlovka jak k obědu tak například k večeři nebo větší svačině.
Ingredience (1 x porce)
příloha
Postup přípravy
Na trošce oleje si orestujeme očištěné, oloupané a na plátky nakrájené žampiony. Restujeme alespoň pět minut, záleží i na tloušťce plátků hub.
Poté přidáme natrhané listy špenátu a promícháme.
Nakonec zalijeme vejci rozšlehanými s troškou mléka, osolíme, opepříme a necháme dotáhnout, až omeleta zezlátne.
Pokud ji chceme mít více propečenou, omeletu si obrátíme, jinak pouze zakryjeme pokličkou a necháme vrchní vrstvu dojít.
Jako příloha je výborná dušená zelenina. Na másle si podusíme buď čerstvou zeleninu nebo směs mražené. Osolíme a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 221.38 kcal |
Protein: 13.93 g |
Sacharidy: 2.82 g |
z toho cukr: 2.15 g |
Tuk: 17.66 g |
z toho nas. MK: 6.11 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2519-omeleta-se-zampiony-a-listovym-spenatem-s-dusenou-zeleninou