Těstoviny s plněnými žampiony

Dobrota, která u nás vznikla, když zůstal špenát od oběda. Zachutnala nám tak, že si ji připravujeme pravidelně. Děti si dokonce díky tomuto pokrmu oblíbily špenát a houby.

Reklama

Ingredience

Na zapékání

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve připravíme klasický špenát. Protlak 5 minut podusíme s trochou vody pod pokličkou. V jiném hrnci osmažíme na oleji nadrobno nakrájenou cibulku do zhnědnutí a zaprášíme moukou. Promícháme a orestujeme.
2.
Vmícháme do špenátu, ochutíme prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Vypneme. Vmícháme smetanu.
3.
Připravíme si větší pekáč a na dno poklademe žampionové hlavičky. Jsou očištěné a mají lžičkou mírně vydloubnutý vnitřek. Do nich nalijeme špenát.
4.
Uvaříme těstoviny do poloměkka. Polovinu těstovin dáme na špenát s houbami.
5.
Uvaříme omáčku. Rozehřejeme máslo a orestujeme mouku do růžova. Zalijeme pomalu mlékem a stále mícháme. Přidáme sůl (spíše více) pepř, oregano a rozdrcený česnek.
6.
Naléváme na těstoviny (asi polovinu). Poklademe šunkou. Přidáme druhou polovinu těstovin.
7.
Zalijeme zbývající omáčkou. Dáme péct na 180 °C na 30 minut. Mezitím si nastrouháme sýr.
8.
Po upečení odklopíme poklici a posypeme sýrem. Zapneme grilování s cirkulací vzduchu a asi 10 minut dopékáme do zezlátnutí.

Od: Ráďa 78, 10.12.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
50 min vaření
1 hod 10 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 29 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
650.34 kcal
Protein
24.78 g
Sacharidy
z toho cukr
49.23 g
13.01 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
39.81 g
20.01 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama