Těstoviny s plněnými žampiony

Dobrota, která u nás vznikla, když zůstal špenát od oběda. Zachutnala nám tak, že si ji připravujeme pravidelně. Děti si dokonce díky tomuto pokrmu oblíbily špenát a houby.

Ingredience (6 x porce)

Na zapékání

Postup přípravy

  1. Nejprve připravíme klasický špenát. Protlak 5 minut podusíme s trochou vody pod pokličkou. V jiném hrnci osmažíme na oleji nadrobno nakrájenou cibulku do zhnědnutí a zaprášíme moukou. Promícháme a orestujeme.
  2. Vmícháme do špenátu, ochutíme prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Vypneme. Vmícháme smetanu.
  3. Připravíme si větší pekáč a na dno poklademe žampionové hlavičky. Jsou očištěné a mají lžičkou mírně vydloubnutý vnitřek. Do nich nalijeme špenát.
  4. Uvaříme těstoviny do poloměkka. Polovinu těstovin dáme na špenát s houbami.
  5. Uvaříme omáčku. Rozehřejeme máslo a orestujeme mouku do růžova. Zalijeme pomalu mlékem a stále mícháme. Přidáme sůl (spíše více) pepř, oregano a rozdrcený česnek.
  6. Naléváme na těstoviny (asi polovinu). Poklademe šunkou. Přidáme druhou polovinu těstovin.
  7. Zalijeme zbývající omáčkou. Dáme péct na 180 °C na 30 minut. Mezitím si nastrouháme sýr.
  8. Po upečení odklopíme poklici a posypeme sýrem. Zapneme grilování s cirkulací vzduchu a asi 10 minut dopékáme do zezlátnutí.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 650.34 kcal | Protein: 24.78 g | Sacharidy: 49.23 g | z toho cukr: 13.01 g | Tuk: 39.81 g | z toho nas. MK: 20.01 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2899-testoviny-s-plnenymi-zampiony