Dobrota, která u nás vznikla, když zůstal špenát od oběda. Zachutnala nám tak, že si ji připravujeme pravidelně. Děti si dokonce díky tomuto pokrmu oblíbily špenát a houby.
Ingredience (6 x porce)
Na zapékání
Postup přípravy
Nejprve připravíme klasický špenát. Protlak 5 minut podusíme s trochou vody pod pokličkou. V jiném hrnci osmažíme na oleji nadrobno nakrájenou cibulku do zhnědnutí a zaprášíme moukou. Promícháme a orestujeme.
Vmícháme do špenátu, ochutíme prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Vypneme. Vmícháme smetanu.
Připravíme si větší pekáč a na dno poklademe žampionové hlavičky. Jsou očištěné a mají lžičkou mírně vydloubnutý vnitřek. Do nich nalijeme špenát.
Uvaříme těstoviny do poloměkka. Polovinu těstovin dáme na špenát s houbami.
Uvaříme omáčku. Rozehřejeme máslo a orestujeme mouku do růžova. Zalijeme pomalu mlékem a stále mícháme. Přidáme sůl (spíše více) pepř, oregano a rozdrcený česnek.
Naléváme na těstoviny (asi polovinu). Poklademe šunkou. Přidáme druhou polovinu těstovin.
Zalijeme zbývající omáčkou. Dáme péct na 180 °C na 30 minut. Mezitím si nastrouháme sýr.
Po upečení odklopíme poklici a posypeme sýrem. Zapneme grilování s cirkulací vzduchu a asi 10 minut dopékáme do zezlátnutí.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 650.34 kcal |
Protein: 24.78 g |
Sacharidy: 49.23 g |
z toho cukr: 13.01 g |
Tuk: 39.81 g |
z toho nas. MK: 20.01 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2899-testoviny-s-plnenymi-zampiony