Špagety se žampiony a bešamelovou omáčkou

Oblíbenost špaget si zaslouží vyzkoušet řadu úprav, třeba jako bezmasý pokrm. S bešamelovou omáčkou chutnají výborně. Omáčka je univerzální, stačí vyměnit koření a získáte jídlo s jinou chutí. Kdo má rád sušená rajčata, může je do pokrmu bez obav přidat.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Očistíme žampiony a nakrájíme. Je možné zakoupit žampiony zmražené, v takovém případě ušetříte asi čtvrt hodiny z uváděného času přípravy. Nakrájené žampiony orestujeme na pánvi na sádle. Restujeme na mírném ohni asi 10 minut.
2.
Připravíme si bešamelovou omáčku. Zpěníme máslo, přisypeme hladkou mouku. Jakmile začne mouka růžovět, přiléváme po troškách mléko a rychle šleháme metličkou. Hladkou omáčku dochutíme bazalkou a solí. Přidáme prolisovaný česnek. Promícháme. Asi dvě minuty vaříme za stálého míchání.
3.
Do hotové omáčky přidáme žampiony z pánve a promícháme. Uvaříme si špagety a servírujeme společně s omáčkou.

Od: Iva V, 17.1.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 40 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 18 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
509.31 kcal
Protein
13.69 g
Sacharidy
z toho cukr
66.08 g
3.60 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
19.59 g
10.16 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama