Zapečené bambory se zeleninou a klobáskou

Můj oblíbený recept, po kterém se oblizuje celá rodina. Klobásu můžete nahradit jakýmkoliv jiným masem či maso úplně vynechat.

Množství ingrediencí je potřeba přizpůsobit velikosti pekáče/zapékací mísy.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Na plech/zapékací mísu vytření máslem poklademe vrstvu brambor. Poté vrstvu klobás. Na ni vrstvu veškeré zeleniny. A zakončíme poslední vrstvou brambor. Nezapomeneme každou vrstvu brambor osolit.
2.
Pečeme přikryté v předehřáté troubě 1 hodinu 15 minut na 175 °C.
3.
Mezitím si v míse rozšleháme vajíčka se sýrem, osolíme a přidáme kmín.
4.
Až po 1,5 hodině pekáč vytáhneme, polijeme vše vajíčkovo-sýrovou směsí a necháme ještě 15 minut dopéct odkryté.

Od: Petra, 25.1.2020

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
1 hod 30 min vaření
1 hod 45 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Petra
Cena ingrediencí: 1 × porce = 48 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, česká, zelenina, sýr, brambory, vajíčka, pečení, bezlepkové

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
870.28 kcal
Protein
32.02 g
Sacharidy
z toho cukr
77.80 g
12.65 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
43.94 g
17.53 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.