Můj oblíbený recept, po kterém se oblizuje celá rodina. Klobásu můžete nahradit jakýmkoliv jiným masem či maso úplně vynechat.
Množství ingrediencí je potřeba přizpůsobit velikosti pekáče/zapékací mísy.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Na plech/zapékací mísu vytření máslem poklademe vrstvu brambor. Poté vrstvu klobás. Na ni vrstvu veškeré zeleniny. A zakončíme poslední vrstvou brambor. Nezapomeneme každou vrstvu brambor osolit.
Pečeme přikryté v předehřáté troubě 1 hodinu 15 minut na 175 °C.
Mezitím si v míse rozšleháme vajíčka se sýrem, osolíme a přidáme kmín.
Až po 1,5 hodině pekáč vytáhneme, polijeme vše vajíčkovo-sýrovou směsí a necháme ještě 15 minut dopéct odkryté.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 870.28 kcal |
Protein: 32.02 g |
Sacharidy: 77.80 g |
z toho cukr: 12.65 g |
Tuk: 43.94 g |
z toho nas. MK: 17.53 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2377-zapecene-bambory-se-zeleninou-a-klobaskou