Zapečené bambory se zeleninou a klobáskou

Můj oblíbený recept, po kterém se oblizuje celá rodina. Klobásu můžete nahradit jakýmkoliv jiným masem či maso úplně vynechat.

Množství ingrediencí je potřeba přizpůsobit velikosti pekáče/zapékací mísy.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Na plech/zapékací mísu vytření máslem poklademe vrstvu brambor. Poté vrstvu klobás. Na ni vrstvu veškeré zeleniny. A zakončíme poslední vrstvou brambor. Nezapomeneme každou vrstvu brambor osolit.
  2. Pečeme přikryté v předehřáté troubě 1 hodinu 15 minut na 175 °C.
  3. Mezitím si v míse rozšleháme vajíčka se sýrem, osolíme a přidáme kmín.
  4. Až po 1,5 hodině pekáč vytáhneme, polijeme vše vajíčkovo-sýrovou směsí a necháme ještě 15 minut dopéct odkryté.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 870.28 kcal | Protein: 32.02 g | Sacharidy: 77.80 g | z toho cukr: 12.65 g | Tuk: 43.94 g | z toho nas. MK: 17.53 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2377-zapecene-bambory-se-zeleninou-a-klobaskou