Gratinované brambory
Dokonalá příloha k pečenému masu. Stačí trošku času navíc a pár základních surovin a běžný oběd proměníte v nevšední zážitek.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Menší pekáček nebo hrnec vymažeme sádlem s prolisovaným česnekem. Brambory oškrábeme a nakrájíme na tenké měsíčky.
                2.
                    Vložíme polovinu brambor do nádoby a přidáme na proužky nakrájenou cibuli a polovinu petržele. Dáme druhou polovinu brambor.
                3.
                    V hrnci rozehřejeme mléko, přidáme smetanu, sůl, pepř a muškátový oříšek. Přivedeme k varu a vypneme. Vmícháme druhou polovinu petržele. Směsí zalejeme připravené brambory. Měly by být téměř ponořené.
                4.
                    Dáme péct do trouby na 180 stupňů, pečeme asi 45 minut až 1 hodinu. Pečeme bez poklice.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
| Množství | 1 × porce | 
| Energetická hodnota | 1,234.58 kcal | 
| Protein | 27.01 g | 
| Sacharidy z toho cukr | 152.13 g 21.91 g | 
| Tuk z toho nas. mastné kyseliny | 52.25 g 31.28 g | 
Reklama
    
  Reklama
    
  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Od:
                Od:  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

