Pečená vaječná omeleta

  • Přidat foto

Na přípravu křehké a nadýchané vaječné omelety naleznete spoustu rad a tipů, jako například nalít na pánev studenou vodu. Ale člověk je tvor lenivý a rád si práci usnadní. Inspirace na pečenou vaječnou omeletu přišla až na dovolené v Řecku, kde ji podobným způsobem připravovali a krájeli na čtverečky.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vejce rozklepneme do mísy a rozšleháme s kořením. Přidáme šunku nakrájenou na nudličky.
2.
Rozehřejeme troubu na 180 stupňů.
3.
Cibuli nakrájíme na velmi drobné kostičky a vmícháme do vajec. Omeleta bude hezky vláčná.
4.
Vlijeme do menšího plechu nebo můžete použít víko od zapékací mísy.
5.
Pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů 5 minut. Troubu vypneme a necháme ještě dalších 5 minut. Poté můžeme podávat.

Od: Ráďa 78, 29.9.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 2 min příprava
5 min vaření
12 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 16 Kč
Kategorie: předkrm, česká, snídaně, vajíčka, pečení

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
107.44 kcal
Protein
10.35 g
Sacharidy
z toho cukr
3.74 g
1.24 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
5.65 g
1.72 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.