Croissant s vejci a šunkou

Croissant plněný míchanými vejci a šunkou je lahodné a syté jídlo, které se stalo oblíbenou snídaní nebo brunchem pro mnoho lidí. Tento recept využívá křehké a nadýchané croissanty, které jsou naplněny vaječnou směsí a tenkými plátky šunky. Je tak skvělou volbou pro ty, kteří hledají snídani, která je plná chuti a zároveň jednoduchá na přípravu.

Reklama

Ingredience

Na salátek

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Začneme přípravou salátku: Rajčata si nakrájíme na menší kousky a salátovou okurku na tenké plátky. Oboje vložíme do misky a smícháme s rukolou, olivovým olejem a šťávou z půlky citronu. Osolíme a opepříme podle chuti.
2.
Pánev si rozehřejeme na nízký stupeň a máslo nakrájíme na malé kostičky.
3.
Do pánve vložíme zhruba 5 g másla (2 malé kostičky) a necháme rozpustit. V misce nebo hrníčku metličkou promícháme vajíčka se smetanou.
4.
Směs vlijeme do rozehřáté pánve a po dobu 3 minut opatrně promícháváme. Směs by měla za tuto dobu získat krémovou konzistenci.
5.
Do vajec přidáme všechno máslo a spolu ještě cca 1,5 minuty mícháme na slabém plameni, až vajíčka získají požadovanou konzistenci. Ta by měla být krémová, tedy stále ještě trochu tekutá. Vajíčka osolíme a opepříme podle chuti.
6.
Croissanty podélně nařízneme (neřežeme do konce, na jedné straně by vrchní i spodní poloviny měly zůstat spojeny, usnadníme si tak nejen plnění croissantu, ale i následnou konzumaci) a do každého z nich umístíme dva plátky šunky. Na ty navrstvíme připravená míchaná vajíčka.
7.
Podáváme s připraveným salátkem. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 19.6.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 25 min příprava
5 min vaření
30 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 37 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
458.44 kcal
Protein
19.47 g
Sacharidy
z toho cukr
4.29 g
3.24 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
40.33 g
15.40 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama