Vejce Benedikt

Pokud stejně jako já milujete nedělní rána, kdy nikam nemusíte a konečně si dopřejete vydatnou snídani, zkuste pro změnu něco jiného než palačinky a vsaďte na vejce Benedikt s holandskou omáčkou. Navíc si do něj můžete dát přesně to, co máte rádi.

Ingredience

Na holanskou omáčku

Na ztracené vejce

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Nejdřív si uděláme ztracené vejce. Do hrnce si napustíme vodu, když voda začne vařit, nalijeme jablečný ocet a s pomocí lžíce uděláme ve vodě vír, do jeho středu rozklepneme vejce. Necháme vařit 2-3 minuty. Ještě si lžící pomáháme obalit bílek do žloutku, když se nám začne vzdalovat. Vejce si odložíme do tepla - můžeme je zakrýt a dát blízko teplé plotny.
2.
Teď si do hrnce vyklepneme žloutky, přidáme k nim trochu citrónové šťávy, lžíci vody a společně rozmícháme. Do druhého hrnce si dáme vařit vodu, když se začne vařit, položíme na něj hrnec se žloutky. Žloutky se nám hezky spění a zesvětlají, pak do nich můžeme začít dávat pomalu máslo. Na konec přidáme pepř a sůl.
3.
Na housku nebo chleba si natřeme máslo nebo hořčici, přidáme šunku, sýr nebo uzeného lososa, zeleninu, každý co má rád. Navrch položíme vejce a lehce přelijeme holandskou omáčkou. Dobrou chuť.

Od: evkabulvasova, 8.1.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 40 min
Počet porcí: 2 porce
Autor: evkabulvasova
Cena ingrediencí: 17 Kč za porci
Kategorie: snídaně, vajíčka, low carb

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
299.57 kcal
Protein
7.02 g
Sacharidy
z toho cukr
1.84 g
0.18 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
29.35 g
14.57 g

Detailní rozpis podle ingrediencí