Pečená vaječná omeleta

Na přípravu křehké a nadýchané vaječné omelety naleznete spoustu rad a tipů, jako například nalít na pánev studenou vodu. Ale člověk je tvor lenivý a rád si práci usnadní. Inspirace na pečenou vaječnou omeletu přišla až na dovolené v Řecku, kde ji podobným způsobem připravovali a krájeli na čtverečky.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Vejce rozklepneme do mísy a rozšleháme s kořením. Přidáme šunku nakrájenou na nudličky.
  2. Rozehřejeme troubu na 180 stupňů.
  3. Cibuli nakrájíme na velmi drobné kostičky a vmícháme do vajec. Omeleta bude hezky vláčná.
  4. Vlijeme do menšího plechu nebo můžete použít víko od zapékací mísy.
  5. Pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů 5 minut. Troubu vypneme a necháme ještě dalších 5 minut. Poté můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 138.73 kcal | Protein: 12.72 g | Sacharidy: 3.93 g | z toho cukr: 1.97 g | Tuk: 7.63 g | z toho nas. MK: 2.38 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2026-pecena-vajecna-omeleta