Na přípravu křehké a nadýchané vaječné omelety naleznete spoustu rad a tipů, jako například nalít na pánev studenou vodu. Ale člověk je tvor lenivý a rád si práci usnadní. Inspirace na pečenou vaječnou omeletu přišla až na dovolené v Řecku, kde ji podobným způsobem připravovali a krájeli na čtverečky.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Vejce rozklepneme do mísy a rozšleháme s kořením. Přidáme šunku nakrájenou na nudličky.
Rozehřejeme troubu na 180 stupňů.
Cibuli nakrájíme na velmi drobné kostičky a vmícháme do vajec. Omeleta bude hezky vláčná.
Vlijeme do menšího plechu nebo můžete použít víko od zapékací mísy.
Pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů 5 minut. Troubu vypneme a necháme ještě dalších 5 minut. Poté můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 159.91 kcal |
Protein: 13.19 g |
Sacharidy: 8.35 g |
z toho cukr: 0.27 g |
Tuk: 6.93 g |
z toho nas. MK: 2.27 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2026-pecena-vajecna-omeleta