Kotlety na mrkvi a rozmarýnu
Vepřový kotlet je sušší maso a obvykle si jej připravujeme jako oblíbené řízky. Nebraňte se přípravě na přírodní způsob a vyzkoušejte kombinaci s mrkví a rozmarýnem.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Kotlety rozklepeme. V míse smícháme veškeré koření a po špetkách posypeme kotlety. Spotřebujeme jen část koření, zbytek dáme zatím stranou.
                2.
                    Ve velkém pekáči rozehřejeme sádlo a dáme na něj nakrájenou cibulku. Promícháme, chvíli restujeme a přidáme okořeněné kotletky. Vypneme. Kotletky se zatím z jedné strany zatáhnou.
                3.
                    Očistíme mrkev a nakrájíme ji na drobné kousky. Mrkev rozprostřeme mezi kotletky.
                4.
                    Do větší mísy nasypeme zbytek koření a promícháme s olejem. Brambory oškrábeme a nakrájíme na silnější plátky. Dobře promícháme s olejem a kořením. Bramborami přikryjeme kotlety s mrkví. Podlijeme trochou vody, přiklopíme poklicí a dáme do rozehřáté trouby.
                5.
                    Pečeme na 180 stupňů minimálně hodinu a půl.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
| Množství | 1 × porce | 
| Energetická hodnota | 1,070.87 kcal | 
| Protein | 66.35 g | 
| Sacharidy z toho cukr | 111.32 g 13.37 g | 
| Tuk z toho nas. mastné kyseliny | 34.47 g 7.33 g | 
Reklama
    
  Reklama
    
  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Od:
                Od:  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

