Kotlety na mrkvi a rozmarýnu
Vepřový kotlet je sušší maso a obvykle si jej připravujeme jako oblíbené řízky. Nebraňte se přípravě na přírodní způsob a vyzkoušejte kombinaci s mrkví a rozmarýnem.
Ingredience
Postup přípravy
1.
Kotlety rozklepeme. V míse smícháme veškeré koření a po špetkách posypeme kotlety. Spotřebujeme jen část koření, zbytek dáme zatím stranou.
2.
Ve velkém pekáči rozehřejeme sádlo a dáme na něj nakrájenou cibulku. Promícháme, chvíli restujeme a přidáme okořeněné kotletky. Vypneme. Kotletky se zatím z jedné strany zatáhnou.
3.
Očistíme mrkev a nakrájíme ji na drobné kousky. Mrkev rozprostřeme mezi kotletky.
4.
Do větší mísy nasypeme zbytek koření a promícháme s olejem. Brambory oškrábeme a nakrájíme na silnější plátky. Dobře promícháme s olejem a kořením. Bramborami přikryjeme kotlety s mrkví. Podlijeme trochou vody, přiklopíme poklicí a dáme do rozehřáté trouby.
5.
Pečeme na 180 stupňů minimálně hodinu a půl.
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 1 hod 30 min vaření 1 hod 45 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 51 Kč |
Kategorie: | hlavní chod, česká, zelenina, vepřové maso, brambory, z jednoho hrnce |
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
1,074.74 kcal |
Protein |
51.09 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
79.99 g
17.88 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
61.13 g
16.37 g
|