Kotlety s anglickou slaninou a sýrem s pečenými bramborami

Čekáte návštěvu na oběd? Vyzkoušejte jednoduchý a rychlý recept na kotlety s pečenými bramborami. Zajisté sklidíte úspěch.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Brambory oloupeme, umyjeme a nakrájíme na osminky. Rozložíme na plech, zakápneme olejem, osolíme, opepříme a posype rozmarýnem. Pečeme cca 20 minut v předem vyhřáté troubě na 200 °C.
2.
Plátky kotlet důkladně umyjeme pod tekoucí vodou a osušíme papírovými utěrkami. Hranou dlaně mírně naklepeme. Posypeme kořením adžika z obou stran. Vložíme do kastrůlku a zalijeme olejem. Necháme marinovat nejlépe přes noc.
3.
Na pánvi rozehřejeme olej. Plátky masa zprudka osmažíme z obou stran. Hotové maso vyjmeme a do téže pánve dáme zlehka osmažit anglickou slaninu.
4.
Na každý plátek masa dáme dva plátky anglické slaniny a plátek Čedaru. Necháme cca 5 minut zapéct v troubě.
5.
Do pánve, ve které jsme připravovali maso a slaninu, nalijeme smetanu. Promícháme, přisolíme a slijeme do hrníčku.
6.
Kotlety podáváme s pečenými bramborami zalité smetanovou šťávou.

Od: Sarrien, 7.3.2019

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 40 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Sarrien
Cena ingrediencí: 1 × porce = 58 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, vepřové maso, pečení, bezlepkové
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
936.45 kcal
Protein
58.27 g
Sacharidy
z toho cukr
83.65 g
5.71 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
36.97 g
14.46 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama