Kotlety s anglickou slaninou a sýrem s pečenými bramborami

Čekáte návštěvu na oběd? Vyzkoušejte jednoduchý a rychlý recept na kotlety s pečenými bramborami. Zajisté sklidíte úspěch.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Brambory oloupeme, umyjeme a nakrájíme na osminky. Rozložíme na plech, zakápneme olejem, osolíme, opepříme a posype rozmarýnem. Pečeme cca 20 minut v předem vyhřáté troubě na 200 °C.
2.
Plátky kotlet důkladně umyjeme pod tekoucí vodou a osušíme papírovými utěrkami. Hranou dlaně mírně naklepeme. Posypeme kořením adžika z obou stran. Vložíme do kastrůlku a zalijeme olejem. Necháme marinovat nejlépe přes noc.
3.
Na pánvi rozehřejeme olej. Plátky masa zprudka osmažíme z obou stran. Hotové maso vyjmeme a do téže pánve dáme zlehka osmažit anglickou slaninu.
4.
Na každý plátek masa dáme dva plátky anglické slaniny a plátek Čedaru. Necháme cca 5 minut zapéct v troubě.
5.
Do pánve, ve které jsme připravovali maso a slaninu, nalijeme smetanu. Promícháme, přisolíme a slijeme do hrníčku.
6.
Kotlety podáváme s pečenými bramborami zalité smetanovou šťávou.

Od: Sarrien, 7.3.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 40 min
Počet porcí: 4 porce
Autor: Sarrien
Cena ingrediencí: 43 Kč za porci
Kategorie: hlavní chod, vepřové maso, pečení

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
753.68 kcal
Protein
39.25 g
Sacharidy
z toho cukr
52.21 g
4.31 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
43.09 g
15.69 g

Detailní rozpis podle ingrediencí