Kotlety pečené se zelím a bramborem

Jídlo připravené z jednoho pekáče, u kterého je i obávaná sušší vepřová pečeně šťavnatá a měkká. Při přípravě je vhodné dát maso se zelím do středu pekáče a brambory okolo. Nakonec můžete brambory ještě zapéct pod grilem, střed přikryjete alobalem.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vepřové maso nakrájíme na kostičky nebo necháme v menších plátcích. Důkladně osolíme a opepříme. V pekáči rozehřejeme na sporáku sádlo, přidáme cibule na kostičky. Krátce orestujeme. Přidáme vepřové maso a orestujeme.
2.
Do pekáče přidáme nakrájené a oškrábané brambory, vše důkladně posypeme kořením. Nahoru dáme kysané zelí a dáme péct do trouby na 160 °C na 2 hodiny. Během první hodiny podlijeme.
3.
Na konci pečení můžeme kysané zelí dochutit cukrem, ale záleží na kyselosti nálevu. Brambory můžeme krátce zapéct pod grilem.

Od: Ráďa 78, 18.1.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
2 hod vaření
2 hod 20 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 26 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
496.18 kcal
Protein
22.09 g
Sacharidy
z toho cukr
52.83 g
10.24 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
18.54 g
6.39 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama