Kotlety na zelenině s rýží

Jaro se překlápí do léta, bude spousta čerstvé zeleniny, pojďme si s ní upéct křehké kotlety.

Reklama

Ingredience

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Očištěnou kotletu si naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji ji zprudka opečeme.
2.
Do pekáčku vlijeme výpek z pánve a přidáme ještě trochu oleje. Cibuli si nakrájíme na proužky a poklademe ji na dno pekáčku. Na cibuli si vyrovnáme opečené plátky kotlety. Zasypeme drceným kmínem, sladkou paprikou a sušeným česnekem. Trochu podlijeme, přiklopíme druhým pekáčem nebo alobalem a vložíme do vyhřáté trouby.
3.
Asi po patnácti minutách pečení zasypeme maso proužky jak červené, tak žluté papriky, opět zakryjeme a vrátíme zpět do trouby. Po chvíli odkryjeme a přidáme na půlkolečka nakrájený pórek. Už nezakrýváme a dopečeme doměkka. Podáváme s rýží.

Od: Šárka75, 2.6.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
699.05 kcal
Protein
74.77 g
Sacharidy
z toho cukr
70.05 g
2.86 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
12.10 g
2.89 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama