Kotlety na zelenině s rýží

Jaro se překlápí do léta, bude spousta čerstvé zeleniny, pojďme si s ní upéct křehké kotlety.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Očištěnou kotletu si naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji ji zprudka opečeme.
  2. Do pekáčku vlijeme výpek z pánve a přidáme ještě trochu oleje. Cibuli si nakrájíme na proužky a poklademe ji na dno pekáčku. Na cibuli si vyrovnáme opečené plátky kotlety. Zasypeme drceným kmínem, sladkou paprikou a sušeným česnekem. Trochu podlijeme, přiklopíme druhým pekáčem nebo alobalem a vložíme do vyhřáté trouby.
  3. Asi po patnácti minutách pečení zasypeme maso proužky jak červené, tak žluté papriky, opět zakryjeme a vrátíme zpět do trouby. Po chvíli odkryjeme a přidáme na půlkolečka nakrájený pórek. Už nezakrýváme a dopečeme doměkka. Podáváme s rýží.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 699.05 kcal | Protein: 74.77 g | Sacharidy: 70.05 g | z toho cukr: 2.86 g | Tuk: 12.10 g | z toho nas. MK: 2.89 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4551-kotlety-na-zelenine-s-ryzi