Jaro se překlápí do léta, bude spousta čerstvé zeleniny, pojďme si s ní upéct křehké kotlety.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Očištěnou kotletu si naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji ji zprudka opečeme.
Do pekáčku vlijeme výpek z pánve a přidáme ještě trochu oleje. Cibuli si nakrájíme na proužky a poklademe ji na dno pekáčku. Na cibuli si vyrovnáme opečené plátky kotlety. Zasypeme drceným kmínem, sladkou paprikou a sušeným česnekem. Trochu podlijeme, přiklopíme druhým pekáčem nebo alobalem a vložíme do vyhřáté trouby.
Asi po patnácti minutách pečení zasypeme maso proužky jak červené, tak žluté papriky, opět zakryjeme a vrátíme zpět do trouby. Po chvíli odkryjeme a přidáme na půlkolečka nakrájený pórek. Už nezakrýváme a dopečeme doměkka.
Podáváme s rýží.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 699.05 kcal |
Protein: 74.77 g |
Sacharidy: 70.05 g |
z toho cukr: 2.86 g |
Tuk: 12.10 g |
z toho nas. MK: 2.89 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4551-kotlety-na-zelenine-s-ryzi