Kotlety pečené se zelím a bramborem

Jídlo připravené z jednoho pekáče, u kterého je i obávaná sušší vepřová pečeně šťavnatá a měkká. Při přípravě je vhodné dát maso se zelím do středu pekáče a brambory okolo. Nakonec můžete brambory ještě zapéct pod grilem, střed přikryjete alobalem.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Vepřové maso nakrájíme na kostičky nebo necháme v menších plátcích. Důkladně osolíme a opepříme. V pekáči rozehřejeme na sporáku sádlo, přidáme cibule na kostičky. Krátce orestujeme. Přidáme vepřové maso a orestujeme.
  2. Do pekáče přidáme nakrájené a oškrábané brambory, vše důkladně posypeme kořením. Nahoru dáme kysané zelí a dáme péct do trouby na 160 °C na 2 hodiny. Během první hodiny podlijeme.
  3. Na konci pečení můžeme kysané zelí dochutit cukrem, ale záleží na kyselosti nálevu. Brambory můžeme krátce zapéct pod grilem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 496.18 kcal | Protein: 22.09 g | Sacharidy: 52.83 g | z toho cukr: 10.24 g | Tuk: 18.54 g | z toho nas. MK: 6.39 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3338-kotlety-pecene-se-zelim-a-bramborem