Jídlo připravené z jednoho pekáče, u kterého je i obávaná sušší vepřová pečeně šťavnatá a měkká. Při přípravě je vhodné dát maso se zelím do středu pekáče a brambory okolo. Nakonec můžete brambory ještě zapéct pod grilem, střed přikryjete alobalem.
Ingredience (6 x porce)
Postup přípravy
Vepřové maso nakrájíme na kostičky nebo necháme v menších plátcích. Důkladně osolíme a opepříme. V pekáči rozehřejeme na sporáku sádlo, přidáme cibule na kostičky. Krátce orestujeme. Přidáme vepřové maso a orestujeme.
Do pekáče přidáme nakrájené a oškrábané brambory, vše důkladně posypeme kořením. Nahoru dáme kysané zelí a dáme péct do trouby na 160 °C na 2 hodiny. Během první hodiny podlijeme.
Na konci pečení můžeme kysané zelí dochutit cukrem, ale záleží na kyselosti nálevu. Brambory můžeme krátce zapéct pod grilem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 496.18 kcal |
Protein: 22.09 g |
Sacharidy: 52.83 g |
z toho cukr: 10.24 g |
Tuk: 18.54 g |
z toho nas. MK: 6.39 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3338-kotlety-pecene-se-zelim-a-bramborem