Kotleta na uherský způsob, brambory

Přírodní vepřový plátek podávaný se směsí uherského salámu a vajec. Salám dodává pokrmu pikantní chuť.

Reklama

Ingredience

Směs na maso

Příloha

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Kotletu si opláchneme, naklepeme, osolíme a opepříme.
2.
Na pánvi si rozehřejeme sádlo a orestujeme na něm na kostičky nakrájenou cibuli.
3.
Přidáme plátky kotlety, opečeme z obou stran a podlijeme trochou vody. Dusíme pod poklicí do změknutí.
4.
Měkké maso vyjmeme a šťávu necháme vyvařit na tuk. Zaprášíme hladkou moukou, přidáme trochu vody a omáčku vaříme do zhoustnutí. Poté vložíme hotové maso do omáčky a necháme přejít varem.
5.
Na další pánvi si rozehřejeme olej, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, na nudličky nakrájený uherák, plátky česneku a opékáme. Vyklepneme vejce a necháme srazit na vaječinu. Podle potřeby osolíme a opepříme.
6.
Podáváme plátek masa přelitý šťávou, nahoru navrstvíme vaječinu a jako přílohu můžeme zvolit vařené brambory.

Od: Petuler, 25.5.2021

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
40 min vaření
45 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 74 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, vepřové maso, bez laktózy
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
696.96 kcal
Protein
62.18 g
Sacharidy
z toho cukr
77.94 g
8.60 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
40.32 g
14.91 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama