Přírodní vepřový plátek podávaný se směsí uherského salámu a vajec. Salám dodává pokrmu pikantní chuť.
Ingredience (2 x porce)
Směs na maso
Příloha
Postup přípravy
Kotletu si opláchneme, naklepeme, osolíme a opepříme.
Na pánvi si rozehřejeme sádlo a orestujeme na něm na kostičky nakrájenou cibuli.
Přidáme plátky kotlety, opečeme z obou stran a podlijeme trochou vody. Dusíme pod poklicí do změknutí.
Měkké maso vyjmeme a šťávu necháme vyvařit na tuk. Zaprášíme hladkou moukou, přidáme trochu vody a omáčku vaříme do zhoustnutí. Poté vložíme hotové maso do omáčky a necháme přejít varem.
Na další pánvi si rozehřejeme olej, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, na nudličky nakrájený uherák, plátky česneku a opékáme. Vyklepneme vejce a necháme srazit na vaječinu. Podle potřeby osolíme a opepříme.
Podáváme plátek masa přelitý šťávou, nahoru navrstvíme vaječinu a jako přílohu můžeme zvolit vařené brambory.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 696.96 kcal |
Protein: 62.18 g |
Sacharidy: 77.94 g |
z toho cukr: 8.60 g |
Tuk: 40.32 g |
z toho nas. MK: 14.91 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3082-kotleta-na-uhersky-zpusob-brambory