Kotleta na uherský způsob, brambory

Přírodní vepřový plátek podávaný se směsí uherského salámu a vajec. Salám dodává pokrmu pikantní chuť.

Ingredience (2 x porce)

Směs na maso

Příloha

Postup přípravy

  1. Kotletu si opláchneme, naklepeme, osolíme a opepříme.
  2. Na pánvi si rozehřejeme sádlo a orestujeme na něm na kostičky nakrájenou cibuli.
  3. Přidáme plátky kotlety, opečeme z obou stran a podlijeme trochou vody. Dusíme pod poklicí do změknutí.
  4. Měkké maso vyjmeme a šťávu necháme vyvařit na tuk. Zaprášíme hladkou moukou, přidáme trochu vody a omáčku vaříme do zhoustnutí. Poté vložíme hotové maso do omáčky a necháme přejít varem.
  5. Na další pánvi si rozehřejeme olej, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, na nudličky nakrájený uherák, plátky česneku a opékáme. Vyklepneme vejce a necháme srazit na vaječinu. Podle potřeby osolíme a opepříme.
  6. Podáváme plátek masa přelitý šťávou, nahoru navrstvíme vaječinu a jako přílohu můžeme zvolit vařené brambory.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 696.96 kcal | Protein: 62.18 g | Sacharidy: 77.94 g | z toho cukr: 8.60 g | Tuk: 40.32 g | z toho nas. MK: 14.91 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3082-kotleta-na-uhersky-zpusob-brambory