Kotlety s anglickou slaninou a sýrem s pečenými bramborami

Čekáte návštěvu na oběd? Vyzkoušejte jednoduchý a rychlý recept na kotlety s pečenými bramborami. Zajisté sklidíte úspěch.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme, umyjeme a nakrájíme na osminky. Rozložíme na plech, zakápneme olejem, osolíme, opepříme a posype rozmarýnem. Pečeme cca 20 minut v předem vyhřáté troubě na 200 °C.
  2. Plátky kotlet důkladně umyjeme pod tekoucí vodou a osušíme papírovými utěrkami. Hranou dlaně mírně naklepeme. Posypeme kořením adžika z obou stran. Vložíme do kastrůlku a zalijeme olejem. Necháme marinovat nejlépe přes noc.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej. Plátky masa zprudka osmažíme z obou stran. Hotové maso vyjmeme a do téže pánve dáme zlehka osmažit anglickou slaninu.
  4. Na každý plátek masa dáme dva plátky anglické slaniny a plátek Čedaru. Necháme cca 5 minut zapéct v troubě.
  5. Do pánve, ve které jsme připravovali maso a slaninu, nalijeme smetanu. Promícháme, přisolíme a slijeme do hrníčku.
  6. Kotlety podáváme s pečenými bramborami zalité smetanovou šťávou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 936.45 kcal | Protein: 58.27 g | Sacharidy: 83.65 g | z toho cukr: 5.71 g | Tuk: 36.97 g | z toho nas. MK: 14.46 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1531-kotlety-s-anglickou-slaninou-a-syrem-s-pecenymi-bramborami