Kotlety na mrkvi a rozmarýnu

Vepřový kotlet je sušší maso a obvykle si jej připravujeme jako oblíbené řízky. Nebraňte se přípravě na přírodní způsob a vyzkoušejte kombinaci s mrkví a rozmarýnem.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Kotlety rozklepeme. V míse smícháme veškeré koření a po špetkách posypeme kotlety. Spotřebujeme jen část koření, zbytek dáme zatím stranou.
  2. Ve velkém pekáči rozehřejeme sádlo a dáme na něj nakrájenou cibulku. Promícháme, chvíli restujeme a přidáme okořeněné kotletky. Vypneme. Kotletky se zatím z jedné strany zatáhnou.
  3. Očistíme mrkev a nakrájíme ji na drobné kousky. Mrkev rozprostřeme mezi kotletky.
  4. Do větší mísy nasypeme zbytek koření a promícháme s olejem. Brambory oškrábeme a nakrájíme na silnější plátky. Dobře promícháme s olejem a kořením. Bramborami přikryjeme kotlety s mrkví. Podlijeme trochou vody, přiklopíme poklicí a dáme do rozehřáté trouby.
  5. Pečeme na 180 stupňů minimálně hodinu a půl.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,070.87 kcal | Protein: 66.35 g | Sacharidy: 111.32 g | z toho cukr: 13.37 g | Tuk: 34.47 g | z toho nas. MK: 7.33 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2011-kotlety-na-mrkvi-a-rozmarynu