Vepřový kotlet je sušší maso a obvykle si jej připravujeme jako oblíbené řízky. Nebraňte se přípravě na přírodní způsob a vyzkoušejte kombinaci s mrkví a rozmarýnem.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Kotlety rozklepeme. V míse smícháme veškeré koření a po špetkách posypeme kotlety. Spotřebujeme jen část koření, zbytek dáme zatím stranou.
Ve velkém pekáči rozehřejeme sádlo a dáme na něj nakrájenou cibulku. Promícháme, chvíli restujeme a přidáme okořeněné kotletky. Vypneme. Kotletky se zatím z jedné strany zatáhnou.
Očistíme mrkev a nakrájíme ji na drobné kousky. Mrkev rozprostřeme mezi kotletky.
Do větší mísy nasypeme zbytek koření a promícháme s olejem. Brambory oškrábeme a nakrájíme na silnější plátky. Dobře promícháme s olejem a kořením. Bramborami přikryjeme kotlety s mrkví. Podlijeme trochou vody, přiklopíme poklicí a dáme do rozehřáté trouby.
Pečeme na 180 stupňů minimálně hodinu a půl.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 1,070.87 kcal |
Protein: 66.35 g |
Sacharidy: 111.32 g |
z toho cukr: 13.37 g |
Tuk: 34.47 g |
z toho nas. MK: 7.33 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2011-kotlety-na-mrkvi-a-rozmarynu