Kuřecí gyros
Kuřecí prsa obvykle končí v trojobalu jako řízek. Přitom si můžete připravit na cestu mnohem zajímavější svačinku. Zkuste ugrilovat kuřecí kousky a naplnit pita chléb.
Ingredience
Náplň
Vkládáme do
Postup přípravy
1.
Kuřecí prsa opláchneme a rozkrájíme na malé kostičky. V misce smícháme olej a směs koření na gyros. Necháme 24 hodin v lednici.
2.
Rozehřejeme troubu a zapneme program grilování s cirkulací vzduchu. Grilujeme asi 15 minut, podle velikosti kostiček.
3.
Zelí nastrouháme nebo nakrájíme na tenké nudličky. Smícháme s olivovým olejem a octem a rukou promačkáme, aby bylo zelí křehké.
4.
Rajče nakrájíme na kolečka.
5.
Plníme pita chléb kuřecími kousky, zeleninou a přelijeme česnekovým dresinkem.
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 40 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 45 Kč |
Kategorie: | hlavní chod, chuťovky, drůbeží maso, grilování |
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
707.23 kcal |
Protein |
35.69 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
73.46 g
6.69 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
30.71 g
4.34 g
|