Kuřecí gyros

Kuřecí prsa obvykle končí v trojobalu jako řízek. Přitom si můžete připravit na cestu mnohem zajímavější svačinku. Zkuste ugrilovat kuřecí kousky a naplnit pita chléb.

Ingredience

Náplň

Vkládáme do

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Kuřecí prsa opláchneme a rozkrájíme na malé kostičky. V misce smícháme olej a směs koření na gyros. Necháme 24 hodin v lednici.
2.
Rozehřejeme troubu a zapneme program grilování s cirkulací vzduchu. Grilujeme asi 15 minut, podle velikosti kostiček.
3.
Zelí nastrouháme nebo nakrájíme na tenké nudličky. Smícháme s olivovým olejem a octem a rukou promačkáme, aby bylo zelí křehké.
4.
Rajče nakrájíme na kolečka.
5.
Plníme pita chléb kuřecími kousky, zeleninou a přelijeme česnekovým dresinkem.

Od: Iva V, 11.8.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 40 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 45 Kč
Kategorie: hlavní chod, chuťovky, drůbeží maso, grilování

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
707.23 kcal
Protein
35.69 g
Sacharidy
z toho cukr
73.46 g
6.69 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
30.71 g
4.34 g

Detailní rozpis podle ingrediencí