Kuřecí gyros

Kuřecí prsa obvykle končí v trojobalu jako řízek. Přitom si můžete připravit na cestu mnohem zajímavější svačinku. Zkuste ugrilovat kuřecí kousky a naplnit pita chléb.

Ingredience (2 x porce)

Náplň

Vkládáme do

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa opláchneme a rozkrájíme na malé kostičky. V misce smícháme olej a směs koření na gyros. Necháme 24 hodin v lednici.
  2. Rozehřejeme troubu a zapneme program grilování s cirkulací vzduchu. Grilujeme asi 15 minut, podle velikosti kostiček.
  3. Zelí nastrouháme nebo nakrájíme na tenké nudličky. Smícháme s olivovým olejem a octem a rukou promačkáme, aby bylo zelí křehké.
  4. Rajče nakrájíme na kolečka.
  5. Plníme pita chléb kuřecími kousky, zeleninou a přelijeme česnekovým dresinkem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 578.02 kcal | Protein: 30.63 g | Sacharidy: 39.80 g | z toho cukr: 5.54 g | Tuk: 31.10 g | z toho nas. MK: 5.14 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1852-kureci-gyros