Domácí pita chléb

Také máte doma často hosty? Pak víte, že není snadné vymyslet občerstvení tak, aby to nebyly stále obložené chlebíčky s pařížákem a chuťovky s česnekovou pomazánkou. Zkuste si doma upéct pita chléb. Stačí jej naplnit zeleninovým salátem, sýry nebo grilovaným masem a pohoštění nebude nikdy nudné.

Ingredience

Na potření

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Mouku se solí a sušeným droždím dáme do robotu a začneme pomalu promíchávat.
2.
Přidáme olivový olej a vlažnou vodu.
3.
Vypracujeme hladké a nelepivé těsto. Klidně nechte robot běžet i 15 minut.
4.
Dáme pod utěrku na 1 hodinu vykynout.
5.
Vytvarujeme kuličky a necháme 5 minut kynout pod utěrkou.
6.
Kuličky rozválíme na placky a pečeme na pečícím papíru. Troubu i plech nechejte rozehřát.
7.
Pekla jsem na 230 stupňů, každý plech asi 10 až 15 minut. Chleby se nafouknou.
8.
Horké necháme chvíli na talíři a potřeme olivovým olejem. Hned dáváme do sáčku a dobře utěsníme. Vychládnout necháme zavřené v sáčku (všechny dohromady).
9.
Poté odkrojíme jednu stranu a můžeme naplnit.

Od: Iva V, 8.8.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 2 hod celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 2 Kč
Kategorie: chuťovky, drůbeží maso, pečení, vegetariánské, veganské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
340.73 kcal
Protein
9.41 g
Sacharidy
z toho cukr
60.88 g
1.68 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
6.62 g
0.99 g

Detailní rozpis podle ingrediencí