Domácí pita chléb

Také máte doma často hosty? Pak víte, že není snadné vymyslet občerstvení tak, aby to nebyly stále obložené chlebíčky s pařížákem a chuťovky s česnekovou pomazánkou. Zkuste si doma upéct pita chléb. Stačí jej naplnit zeleninovým salátem, sýry nebo grilovaným masem a pohoštění nebude nikdy nudné.

Ingredience (6 x porce)

Na potření

Postup přípravy

  1. Mouku se solí a sušeným droždím dáme do robotu a začneme pomalu promíchávat.
  2. Přidáme olivový olej a vlažnou vodu.
  3. Vypracujeme hladké a nelepivé těsto. Klidně nechte robot běžet i 15 minut.
  4. Dáme pod utěrku na 1 hodinu vykynout.
  5. Vytvarujeme kuličky a necháme 5 minut kynout pod utěrkou.
  6. Kuličky rozválíme na placky a pečeme na pečícím papíru. Troubu i plech nechejte rozehřát.
  7. Pekla jsem na 230 stupňů, každý plech asi 10 až 15 minut. Chleby se nafouknou.
  8. Horké necháme chvíli na talíři a potřeme olivovým olejem. Hned dáváme do sáčku a dobře utěsníme. Vychládnout necháme zavřené v sáčku (všechny dohromady).
  9. Poté odkrojíme jednu stranu a můžeme naplnit.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 346.91 kcal | Protein: 9.08 g | Sacharidy: 61.51 g | z toho cukr: 0.23 g | Tuk: 5.41 g | z toho nas. MK: 0.76 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1841-domaci-pita-chleb