Také máte doma často hosty? Pak víte, že není snadné vymyslet občerstvení tak, aby to nebyly stále obložené chlebíčky s pařížákem a chuťovky s česnekovou pomazánkou. Zkuste si doma upéct pita chléb. Stačí jej naplnit zeleninovým salátem, sýry nebo grilovaným masem a pohoštění nebude nikdy nudné.
Ingredience (6 x porce)
Na potření
Postup přípravy
Mouku se solí a sušeným droždím dáme do robotu a začneme pomalu promíchávat.
Přidáme olivový olej a vlažnou vodu.
Vypracujeme hladké a nelepivé těsto. Klidně nechte robot běžet i 15 minut.
Dáme pod utěrku na 1 hodinu vykynout.
Vytvarujeme kuličky a necháme 5 minut kynout pod utěrkou.
Kuličky rozválíme na placky a pečeme na pečícím papíru. Troubu i plech nechejte rozehřát.
Pekla jsem na 230 stupňů, každý plech asi 10 až 15 minut. Chleby se nafouknou.
Horké necháme chvíli na talíři a potřeme olivovým olejem. Hned dáváme do sáčku a dobře utěsníme. Vychládnout necháme zavřené v sáčku (všechny dohromady).
Poté odkrojíme jednu stranu a můžeme naplnit.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 346.91 kcal |
Protein: 9.08 g |
Sacharidy: 61.51 g |
z toho cukr: 0.23 g |
Tuk: 5.41 g |
z toho nas. MK: 0.76 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1841-domaci-pita-chleb