Domácí pizza

Někdy jeden zakoupený kousek z oblíbené pizzerie nestačí pro všechny členy rodiny. Upéct si doma pizzu není nic těžkého, stačí si jen vyzkoušet program a teplotu pro pečení. A výhoda domácí pizzy? Budete tam mít jen to, co máte rádi!

Ingredience

Na těsto

Na nátěr

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Smícháme mouku se solí, přidáme rozdrobené kvasnice, olivový olej a vodu. Zamícháme.
2.
Ručně vypracujeme nelepivé těsto, necháme alespoň 40 minut kynout.
3.
Rozdělíme na dva bochánky a začínáme od středu vytahovat, aby okraje zůstaly tlusté. Používám stejný pohyb, jako když vyklepáváte hadru na prach.
4.
Plech na pizzu vymažeme olivovým olejem, vložíme těsto, utlačíme k okraji. Lžící natřeme v silnější vrstvě nátěr. Poklademe salámy, sýry, klobásami, zkrátka podle chuti. Posypeme oreganem a strouhaným sýrem.
5.
Troubu rozehřejeme na 250 °C a vložíme pizzu. Dobrá pizza není o těstu, ale o správném upečení. Pečeme krátce, 10 – 15 minut.

Od: Iva V, 19.2.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 50 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 13 Kč
Kategorie: hlavní chod, chuťovky, italská, pečení

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
696.25 kcal
Protein
15.68 g
Sacharidy
z toho cukr
106.38 g
14.24 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
23.11 g
3.38 g

Detailní rozpis podle ingrediencí