Domácí pizza

Někdy jeden zakoupený kousek z oblíbené pizzerie nestačí pro všechny členy rodiny. Upéct si doma pizzu není nic těžkého, stačí si jen vyzkoušet program a teplotu pro pečení. A výhoda domácí pizzy? Budete tam mít jen to, co máte rádi!

Ingredience

Na těsto

Na nátěr

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Smícháme mouku se solí, přidáme rozdrobené kvasnice, olivový olej a vodu. Zamícháme.
2.
Ručně vypracujeme nelepivé těsto, necháme alespoň 40 minut kynout.
3.
Rozdělíme na dva bochánky a začínáme od středu vytahovat, aby okraje zůstaly tlusté. Používám stejný pohyb, jako když vyklepáváte hadru na prach.
4.
Plech na pizzu vymažeme olivovým olejem, vložíme těsto, utlačíme k okraji. Lžící natřeme v silnější vrstvě nátěr. Poklademe salámy, sýry, klobásami, zkrátka podle chuti. Posypeme oreganem a strouhaným sýrem.
5.
Troubu rozehřejeme na 250 °C a vložíme pizzu. Dobrá pizza není o těstu, ale o správném upečení. Pečeme krátce, 10 – 15 minut.

Od: Iva V, 19.2.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 50 min
Počet porcí: 2 porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 13 Kč za porci
Kategorie: hlavní chod, chuťovky, italská, pečení

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
696.25 kcal
Protein
15.68 g
Sacharidy
z toho cukr
106.38 g
14.24 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
23.11 g
3.38 g

Detailní rozpis podle ingrediencí