Žampionová pizza

Doma připravená pizza není nic složitého, je hotová rychle a stojí jen pár korun. Můžete s ní překvapit i hosty. Třeba jí dají přednost před obloženými chlebíčky. Těsta natírám stejnou směsí ale nahoru patří vždy jiné ingredience, aby nebyly pizzy všechny stejné. Proto je jedno množství uváděné jen na 1 pizzu.

Ingredience

Těsto

Na 1 pizzu

Na natření

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Mouku, rozdrobené droždí, olivový olej a sůl dáme do robotu a zapneme na mísení těsta. Těsto nesmí lepit a mělo by se do něj při hnětení dostat co nejvíce vzduchu.
2.
Přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout. Kyne asi 45 minut. Poté jej rozdělíme na 5 bochánků a necháme zase kynout. Až zvětší objem dvojnásobně můžeme začít vypracovávat jednotlivé pizzy.
3.
Postupně vytahujeme okraje a roztahujeme placku od středu. Těsto se nesmí přetrhnout. Vložíme do pizza formy vymazané olivovým olejem.
4.
Nátěr smícháme s prolisovaným česnekem a potřeme zadní stranou lžíce pizzu. Žampiony očistíme a překrájíme. Přidáme najemno nastrouhanou nivu a eidam.
5.
Troubu rozehřejeme na 300 stupňů a pečeme asi 5 minut.

Od: Ráďa 78, 17.6.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min celkem
Množství: 5 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 14 Kč
Kategorie: hlavní chod, chuťovky, houby, pečení, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
450.37 kcal
Protein
18.08 g
Sacharidy
z toho cukr
61.49 g
3.01 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
14.68 g
5.65 g

Detailní rozpis podle ingrediencí