Žampionová pizza

Doma připravená pizza není nic složitého, je hotová rychle a stojí jen pár korun. Můžete s ní překvapit i hosty. Třeba jí dají přednost před obloženými chlebíčky. Těsta natírám stejnou směsí ale nahoru patří vždy jiné ingredience, aby nebyly pizzy všechny stejné. Proto je jedno množství uváděné jen na 1 pizzu.

Ingredience (5 x porce)

Těsto

Na 1 pizzu

Na natření

Postup přípravy

  1. Mouku, rozdrobené droždí, olivový olej a sůl dáme do robotu a zapneme na mísení těsta. Těsto nesmí lepit a mělo by se do něj při hnětení dostat co nejvíce vzduchu.
  2. Přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout. Kyne asi 45 minut. Poté jej rozdělíme na 5 bochánků a necháme zase kynout. Až zvětší objem dvojnásobně můžeme začít vypracovávat jednotlivé pizzy.
  3. Postupně vytahujeme okraje a roztahujeme placku od středu. Těsto se nesmí přetrhnout. Vložíme do pizza formy vymazané olivovým olejem.
  4. Nátěr smícháme s prolisovaným česnekem a potřeme zadní stranou lžíce pizzu. Žampiony očistíme a překrájíme. Přidáme najemno nastrouhanou nivu a eidam.
  5. Troubu rozehřejeme na 300 stupňů a pečeme asi 5 minut.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 473.95 kcal | Protein: 17.73 g | Sacharidy: 61.75 g | z toho cukr: 1.78 g | Tuk: 15.68 g | z toho nas. MK: 6.90 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1705-zampionova-pizza