Domácí pizza s žitnou moukou

Domácí pizzu si můžete připravit ze zdravější varianty mouky a použít do směsi velký díl mouky žitné. Pizza bude stejně chutná a křupavá, ale bude o něco menším hříchem.

Reklama

Ingredience

Kvásek

Těsto

Potření těsta

Na pizzu (na 4 ks)

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si připravte kvásek. Prošlehejte metličkou vlažnou vodu s droždím, cukrem a hladkou moukou. Nechejte na teplém místě asi 10 minut.
2.
Do robotu vsypejte mouky a sůl. Přidejte olivový olej a kvásek. Zapněte zpracování těsta a nechejte vypracovat aspoň 10 minut.
3.
Vypracované těsto přikryjte utěrkou a nechejte alespoň 1 hodinu kynout. Poté rozdělte na 4 díly a rozválejte co nejtenčí placky. Těsto by mělo být silné 1 až 2 mm.
4.
Vymažte formy olivovým olejem a vložte těsto. Srovnejte okraje a potřete. Na potření dobře smíchejte rajčatový protlak, koření na pizzu, kečup, olivový olej, cukr, sůl a prolisovaný česnek.
5.
Nechejte 15 minut kynout.
6.
Cibuli nakrájejte na tenké proužky a dejte na těsto, poté šunku a nastrouhané sýry. Posypejte kukuřicí a znovu dejte koření na pizzu.
7.
Pečte na horkovzduch na 275 °C asi 10 minut.

Od: Iva V, 6.1.2021

Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
10 min vaření
3 hod celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 20 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, chuťovky, česká, vepřové maso, sýr, pečení
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
506.93 kcal
Protein
19.28 g
Sacharidy
z toho cukr
55.25 g
6.95 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
22.29 g
8.71 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama