Domácí pizza s žitnou moukou

Domácí pizzu si můžete připravit ze zdravější varianty mouky a použít do směsi velký díl mouky žitné. Pizza bude stejně chutná a křupavá, ale bude o něco menším hříchem.

Ingredience (8 x porce)

Kvásek

Těsto

Potření těsta

Na pizzu (na 4 ks)

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravte kvásek. Prošlehejte metličkou vlažnou vodu s droždím, cukrem a hladkou moukou. Nechejte na teplém místě asi 10 minut.
  2. Do robotu vsypejte mouky a sůl. Přidejte olivový olej a kvásek. Zapněte zpracování těsta a nechejte vypracovat aspoň 10 minut.
  3. Vypracované těsto přikryjte utěrkou a nechejte alespoň 1 hodinu kynout. Poté rozdělte na 4 díly a rozválejte co nejtenčí placky. Těsto by mělo být silné 1 až 2 mm.
  4. Vymažte formy olivovým olejem a vložte těsto. Srovnejte okraje a potřete. Na potření dobře smíchejte rajčatový protlak, koření na pizzu, kečup, olivový olej, cukr, sůl a prolisovaný česnek.
  5. Nechejte 15 minut kynout.
  6. Cibuli nakrájejte na tenké proužky a dejte na těsto, poté šunku a nastrouhané sýry. Posypejte kukuřicí a znovu dejte koření na pizzu.
  7. Pečte na horkovzduch na 275 °C asi 10 minut.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 506.93 kcal | Protein: 19.28 g | Sacharidy: 55.25 g | z toho cukr: 6.95 g | Tuk: 22.29 g | z toho nas. MK: 8.71 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2930-domaci-pizza-s-zitnou-moukou