Domácí pizzu si můžete připravit ze zdravější varianty mouky a použít do směsi velký díl mouky žitné. Pizza bude stejně chutná a křupavá, ale bude o něco menším hříchem.
Ingredience (8 x porce)
Kvásek
Těsto
Potření těsta
Na pizzu (na 4 ks)
Postup přípravy
Nejprve si připravte kvásek. Prošlehejte metličkou vlažnou vodu s droždím, cukrem a hladkou moukou. Nechejte na teplém místě asi 10 minut.
Do robotu vsypejte mouky a sůl. Přidejte olivový olej a kvásek. Zapněte zpracování těsta a nechejte vypracovat aspoň 10 minut.
Vypracované těsto přikryjte utěrkou a nechejte alespoň 1 hodinu kynout. Poté rozdělte na 4 díly a rozválejte co nejtenčí placky. Těsto by mělo být silné 1 až 2 mm.
Vymažte formy olivovým olejem a vložte těsto. Srovnejte okraje a potřete. Na potření dobře smíchejte rajčatový protlak, koření na pizzu, kečup, olivový olej, cukr, sůl a prolisovaný česnek.
Nechejte 15 minut kynout.
Cibuli nakrájejte na tenké proužky a dejte na těsto, poté šunku a nastrouhané sýry. Posypejte kukuřicí a znovu dejte koření na pizzu.
Pečte na horkovzduch na 275 °C asi 10 minut.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 506.93 kcal |
Protein: 19.28 g |
Sacharidy: 55.25 g |
z toho cukr: 6.95 g |
Tuk: 22.29 g |
z toho nas. MK: 8.71 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2930-domaci-pizza-s-zitnou-moukou