Někdy jeden zakoupený kousek z oblíbené pizzerie nestačí pro všechny členy rodiny. Upéct si doma pizzu není nic těžkého, stačí si jen vyzkoušet program a teplotu pro pečení. A výhoda domácí pizzy? Budete tam mít jen to, co máte rádi!
Ingredience (2 x porce)
Na těsto
Na nátěr
Postup přípravy
Smícháme mouku se solí, přidáme rozdrobené kvasnice, olivový olej a vodu. Zamícháme.
Ručně vypracujeme nelepivé těsto, necháme alespoň 40 minut kynout.
Rozdělíme na dva bochánky a začínáme od středu vytahovat, aby okraje zůstaly tlusté. Používám stejný pohyb, jako když vyklepáváte hadru na prach.
Plech na pizzu vymažeme olivovým olejem, vložíme těsto, utlačíme k okraji. Lžící natřeme v silnější vrstvě nátěr. Poklademe salámy, sýry, klobásami, zkrátka podle chuti. Posypeme oreganem a strouhaným sýrem.
Troubu rozehřejeme na 250 °C a vložíme pizzu. Dobrá pizza není o těstu, ale o správném upečení. Pečeme krátce, 10 – 15 minut.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 700.53 kcal |
Protein: 15.62 g |
Sacharidy: 104.52 g |
z toho cukr: 10.09 g |
Tuk: 21.95 g |
z toho nas. MK: 3.09 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1488-domaci-pizza