Domácí pizza

Někdy jeden zakoupený kousek z oblíbené pizzerie nestačí pro všechny členy rodiny. Upéct si doma pizzu není nic těžkého, stačí si jen vyzkoušet program a teplotu pro pečení. A výhoda domácí pizzy? Budete tam mít jen to, co máte rádi!

Ingredience (2 x porce)

Na těsto

Na nátěr

Postup přípravy

  1. Smícháme mouku se solí, přidáme rozdrobené kvasnice, olivový olej a vodu. Zamícháme.
  2. Ručně vypracujeme nelepivé těsto, necháme alespoň 40 minut kynout.
  3. Rozdělíme na dva bochánky a začínáme od středu vytahovat, aby okraje zůstaly tlusté. Používám stejný pohyb, jako když vyklepáváte hadru na prach.
  4. Plech na pizzu vymažeme olivovým olejem, vložíme těsto, utlačíme k okraji. Lžící natřeme v silnější vrstvě nátěr. Poklademe salámy, sýry, klobásami, zkrátka podle chuti. Posypeme oreganem a strouhaným sýrem.
  5. Troubu rozehřejeme na 250 °C a vložíme pizzu. Dobrá pizza není o těstu, ale o správném upečení. Pečeme krátce, 10 – 15 minut.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 700.53 kcal | Protein: 15.62 g | Sacharidy: 104.52 g | z toho cukr: 10.09 g | Tuk: 21.95 g | z toho nas. MK: 3.09 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1488-domaci-pizza