Pita chléb s masovými kuličkami a tzatziki
Tato domácí pita je inspirovaná řeckým street foodem a nabízí dokonale vyváženou kombinaci voňavých masových kuliček, svěžího tzatziki a křupavé zeleniny. Vše je zabaleno do nadýchaného pita chleba, který si upečeme doma. Výsledkem je chutné a svěží jídlo ideální na oběd, večeři nebo posezení s přáteli.
Reklama
Postup přípravy
1.
Do mísy vlijeme teplou vodu, přidáme droždí a cukr. Necháme 10 minut vzejít. Poté přisypeme mouku, sůl, přilijeme olej a vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout zhruba 1 hodinu, dokud nezdvojnásobí objem.
2.
Troubu předehřejeme na 230 °C (ideálně s plechem uvnitř). Těsto rozdělíme na 8 dílů, z každého vyválíme placku silnou asi 5 mm. Přeneseme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme 6–8 minut, dokud nenaběhnou a nezískají zlatavý nádech.
3.
V míse smícháme maso s cibulí, česnekem, kořením a nasekanými bylinkami. Ze směsi vytvarujeme malé kuličky. Opečeme je na pánvi s trochou oleje dozlatova, nebo je upečeme v troubě při 200 °C asi 15 minut.
4.
Okurku nastrouháme nahrubo, vymačkáme z ní přebytečnou vodu a smícháme ji s jogurtem, česnekem, citronovou šťávou, olivovým olejem, solí a pepřem. Necháme vychladit.
5.
Pita chleby lehce nařízneme, aby vznikla kapsa. Naplníme je několika kuličkami masa, přidáme tzatziki, čerstvou zeleninu a ozdobíme bylinkami.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
804.35 kcal |
Protein |
30.34 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
65.87 g
7.14 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
44.33 g
10.81 g
|
Reklama
Reklama