Keftedes s mátou v rajčatové omáčce se skořicí a máslovým kuskusem

Masové koule s mátou na rajčatové omáčce se skořicí představují harmonické spojení sladkých, kořeněných a osvěžujících chutí, které vycházejí z blízkovýchodní kuchyně. Jemně ochucené mleté maso doplněné svěží mátou skvěle kontrastuje s voňavou rajčatovou omáčkou, ve které dominuje aroma skořice. Podávání s máslovým kuskusem dodává pokrmu lehkost a texturu, díky čemuž je ideální volbou pro rodinný oběd nebo netradiční večeři.

Reklama

Ingredience

Na rajčatovou omáčku

Na kuskus

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Do mletého masa přidáme vejce, česnek, strouhanku, mátu, sůl, pepř a římský kmín. Promícháme do hladké směsi. Tvoříme malé koule.
2.
Na pánvi rozehřejeme olej a koule opékáme ze všech stran dozlatova. Poté je odložíme stranou na talíř.
3.
Na stejné pánvi osmahneme cibuli na olivovém oleji, až zesklovatí. Přidáme česnek a krátce restujeme. Vmícháme rajčata, rajčatový protlak, skořici a cukr. Dochutíme solí a pepřem. Necháme dusit 10 minut.
4.
Masové koule vložíme do omáčky a necháme je v ní podusit dalších 10–15 minut, aby se propojily chutě.
5.
Kuskus nasypeme do mísy, zalijeme horkou vodou nebo vývarem, přikryjeme a necháme 5 minut stát. Poté přidáme máslo, osolíme a promícháme vidličkou.
6.
Na talíř dáme máslový kuskus, přidáme masové koule s rajčatovou omáčkou a vše ozdobíme čerstvou mátou nebo bazalkou. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 25.2.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 25 min příprava
35 min vaření
1 hod 10 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 44 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
545.47 kcal
Protein
36.06 g
Sacharidy
z toho cukr
49.60 g
7.32 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
19.96 g
7.67 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama