Keftedes s mátou v rajčatové omáčce se skořicí a máslovým kuskusem
Masové koule s mátou na rajčatové omáčce se skořicí představují harmonické spojení sladkých, kořeněných a osvěžujících chutí, které vycházejí z blízkovýchodní kuchyně. Jemně ochucené mleté maso doplněné svěží mátou skvěle kontrastuje s voňavou rajčatovou omáčkou, ve které dominuje aroma skořice. Podávání s máslovým kuskusem dodává pokrmu lehkost a texturu, díky čemuž je ideální volbou pro rodinný oběd nebo netradiční večeři.
Reklama
Ingredience
Na rajčatovou omáčku
Na kuskus
Postup přípravy
1.
Do mletého masa přidáme vejce, česnek, strouhanku, mátu, sůl, pepř a římský kmín. Promícháme do hladké směsi. Tvoříme malé koule.
2.
Na pánvi rozehřejeme olej a koule opékáme ze všech stran dozlatova. Poté je odložíme stranou na talíř.
3.
Na stejné pánvi osmahneme cibuli na olivovém oleji, až zesklovatí. Přidáme česnek a krátce restujeme. Vmícháme rajčata, rajčatový protlak, skořici a cukr. Dochutíme solí a pepřem. Necháme dusit 10 minut.
4.
Masové koule vložíme do omáčky a necháme je v ní podusit dalších 10–15 minut, aby se propojily chutě.
5.
Kuskus nasypeme do mísy, zalijeme horkou vodou nebo vývarem, přikryjeme a necháme 5 minut stát. Poté přidáme máslo, osolíme a promícháme vidličkou.
6.
Na talíř dáme máslový kuskus, přidáme masové koule s rajčatovou omáčkou a vše ozdobíme čerstvou mátou nebo bazalkou. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
25 min příprava 35 min vaření 1 hod 10 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 44 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
545.47 kcal |
Protein |
36.06 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
49.60 g
7.32 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
19.96 g
7.67 g
|
Reklama
Reklama