Kuřecí prsa na řecký způsob z jednoho pekáče

  • Přidat foto

Řecká kuchyně je založena na jednoduchosti, olivovém oleji a čerstvých surovinách. Přesně takový je tento recept. Čerstvá zelenina, kuřecí prsa, olivový olej a sýr Feta.

Pokrm je velice jednoduchý, připravovaný v jednom pekáči a hotový za chvíli.

Jako příloha se skvěle hodí rýže nebo vařené brambory, avšak podávat jej můžete třeba jen s rozpečenou bagetou nebo jiným pečivem.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve dejte předehřát troubu na 180°C.
2.
Mezitím vytvořte omáčku. V misce smíchejte olivový olej, balzamikový ocet, uzenou papriku, oregáno, prolisovaný česnek, sůl a med.
3.
Do pekáče dejte cherry rajčata, nakrájené papriky, nakrájenou cibuli a kuře.
4.
Zalijte omáčkou a dobře promíchejte rukama.
5.
Dejte do trouby a pečte přibližně 25 minut.
6.
Poté přidejte sýr feta nakrájený na kostičky a olivy. Vraťte do trouby a pečte dalších 10 minut.
7.
Podávejte s rýží, vařenými brambory nebo pečivem.

Od: BunTom, 3.1.2018

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
5.0
hodnotit
Čas: 45 min celkem
Množství: 3 × porce
Autor: BunTom
Cena ingrediencí: 1 × porce = 70 Kč
Kategorie: hlavní chod, drůbeží maso, řecká, pečení, z jednoho hrnce

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
417.94 kcal
Protein
45.16 g
Sacharidy
z toho cukr
23.47 g
15.06 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
16.22 g
3.93 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.