Kuřecí prsa na řecký způsob z jednoho pekáče

Řecká kuchyně je založena na jednoduchosti, olivovém oleji a čerstvých surovinách. Přesně takový je tento recept. Čerstvá zelenina, kuřecí prsa, olivový olej a sýr Feta.

Pokrm je velice jednoduchý, připravovaný v jednom pekáči a hotový za chvíli.

Jako příloha se skvěle hodí rýže nebo vařené brambory, avšak podávat jej můžete třeba jen s rozpečenou bagetou nebo jiným pečivem.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Nejprve dejte předehřát troubu na 180°C.
2.
Mezitím vytvořte omáčku. V misce smíchejte olivový olej, balzamikový ocet, uzenou papriku, oregáno, prolisovaný česnek, sůl a med.
3.
Do pekáče dejte cherry rajčata, nakrájené papriky, nakrájenou cibuli a kuře.
4.
Zalijte omáčkou a dobře promíchejte rukama.
5.
Dejte do trouby a pečte přibližně 25 minut.
6.
Poté přidejte sýr feta nakrájený na kostičky a olivy. Vraťte do trouby a pečte dalších 10 minut.
7.
Podávejte s rýží, vařenými brambory nebo pečivem.

Od: BunTom, 3.1.2018

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
5.0
hodnotit
Doba přípravy: 45 min
Počet porcí: 3 porce
Autor: BunTom
Cena ingrediencí: 70 Kč za porci
Kategorie: hlavní chod, drůbeží maso, řecká, pečení, z jednoho hrnce

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
399.58 kcal
Protein
44.53 g
Sacharidy
z toho cukr
20.30 g
12.53 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
15.58 g
3.93 g

Detailní rozpis podle ingrediencí