Kuřecí prsa na řecký způsob z jednoho pekáče
Řecká kuchyně je založena na jednoduchosti, olivovém oleji a čerstvých surovinách. Přesně takový je tento recept. Čerstvá zelenina, kuřecí prsa, olivový olej a sýr Feta.
Pokrm je velice jednoduchý, připravovaný v jednom pekáči a hotový za chvíli. Podávat můžete samotné nebo jen s rozpečenou bagetou.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Nejprve dejte předehřát troubu na 180°C.
                2.
                    Mezitím vytvořte omáčku. V misce smíchejte olivový olej, balzamikový ocet, uzenou papriku, oregáno, prolisovaný česnek, sůl a med.
                3.
                    Do pekáče dejte cherry rajčata, nakrájené papriky, nakrájenou cibuli a kuře.
                4.
                    Zalijte omáčkou a dobře promíchejte rukama.
                5.
                    Dejte do trouby a pečte přibližně 25 minut.
                6.
                    Poté přidejte sýr feta nakrájený na kostičky a olivy. Vraťte do trouby a pečte dalších 10 minut.
                7.
                    Podávejte samotné, s vařenými brambory nebo pečivem.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
Množství  | 
                1 × porce  | 
            
Energetická hodnota  | 
                436.80 kcal  | 
            
Protein  | 
                43.08 g  | 
            
| 
                     Sacharidy 
                    z toho cukr 
                 | 
                
                     23.66 g 
                    12.20 g 
                 | 
            
| 
                     Tuk 
                    z toho nas. mastné kyseliny 
                 | 
                
                     16.68 g 
                    4.89 g 
                 | 
            
Reklama
    
  Reklama
    
  



