Kuřecí prsa na řecký způsob z jednoho pekáče

Řecká kuchyně je založena na jednoduchosti, olivovém oleji a čerstvých surovinách. Přesně takový je tento recept. Čerstvá zelenina, kuřecí prsa, olivový olej a sýr Feta.

Pokrm je velice jednoduchý, připravovaný v jednom pekáči a hotový za chvíli. Podávat můžete samotné nebo jen s rozpečenou bagetou.

Ingredience (3 x porce)

Omáčka

Postup přípravy

  1. Nejprve dejte předehřát troubu na 180°C.
  2. Mezitím vytvořte omáčku. V misce smíchejte olivový olej, balzamikový ocet, uzenou papriku, oregáno, prolisovaný česnek, sůl a med.
  3. Do pekáče dejte cherry rajčata, nakrájené papriky, nakrájenou cibuli a kuře.
  4. Zalijte omáčkou a dobře promíchejte rukama.
  5. Dejte do trouby a pečte přibližně 25 minut.
  6. Poté přidejte sýr feta nakrájený na kostičky a olivy. Vraťte do trouby a pečte dalších 10 minut.
  7. Podávejte samotné, s vařenými brambory nebo pečivem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 435.12 kcal | Protein: 43.09 g | Sacharidy: 23.20 g | z toho cukr: 12.20 g | Tuk: 16.23 g | z toho nas. MK: 4.54 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/595-kureci-prsa-na-recky-zpusob-z-jednoho-pekace