Řecká kuchyně je založena na jednoduchosti, olivovém oleji a čerstvých surovinách. Přesně takový je tento recept. Čerstvá zelenina, kuřecí prsa, olivový olej a sýr Feta.
Pokrm je velice jednoduchý, připravovaný v jednom pekáči a hotový za chvíli. Podávat můžete samotné nebo jen s rozpečenou bagetou.
Ingredience (3 x porce)
Omáčka
Postup přípravy
Nejprve dejte předehřát troubu na 180°C.
Mezitím vytvořte omáčku. V misce smíchejte olivový olej, balzamikový ocet, uzenou papriku, oregáno, prolisovaný česnek, sůl a med.
Do pekáče dejte cherry rajčata, nakrájené papriky, nakrájenou cibuli a kuře.
Zalijte omáčkou a dobře promíchejte rukama.
Dejte do trouby a pečte přibližně 25 minut.
Poté přidejte sýr feta nakrájený na kostičky a olivy. Vraťte do trouby a pečte dalších 10 minut.
Podávejte samotné, s vařenými brambory nebo pečivem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 435.12 kcal |
Protein: 43.09 g |
Sacharidy: 23.20 g |
z toho cukr: 12.20 g |
Tuk: 16.23 g |
z toho nas. MK: 4.54 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/595-kureci-prsa-na-recky-zpusob-z-jednoho-pekace