Hlívový gyros

O tento recept jsem se opravdu musela podělit. Hlívu si ráda přes léto griluji a jinak peču v troubě. Hlívový guláš je taky výborný, takže gyros bude taky dokonalý.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Hlívu si umyjeme, odkrojíme z ní stopky a nakrájíme na plátky. Nejlepší je nakrájet na rovnoměrné, ale já mám radši mix. velikostí.
2.
Připravíme si rozpálenou pánev, rozprostřeme hlívu a zatížíme ji další pánví, nebo hrncem. Hlívá poté pustí přebytečnou vodu a tím pádem poté bude více křupavá.
3.
Po pár minutách vodu odlejeme, promícháme a ještě na chvíli zatížíme.
4.
Mezi tím si smícháme koření a olej.
5.
Odendáme zatěžující pánev, nalijeme na hlívu koření a důkladně promícháme. Smažíme několik minut, dokud není hlívá na okrajích hezky křupavá.
6.
Pak už jen zbývá nakrájet zeleninu, naservírovat na tortilu, nasypat gyros hlívu, pokapat zálivkou a dozdobit jarní cibulkou.

Od: Liška, 6.5.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 40 min
Počet porcí: 2 porce
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 88 Kč za porci
Kategorie: hlavní chod, zelenina, vegetariánské, veganské

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
600.75 kcal
Protein
15.49 g
Sacharidy
z toho cukr
52.62 g
7.60 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
36.48 g
6.97 g

Detailní rozpis podle ingrediencí