O tento recept jsem se opravdu musela podělit. Hlívu si ráda přes léto griluji a jinak peču v troubě. Hlívový guláš je taky výborný, takže gyros bude taky dokonalý.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Hlívu si umyjeme, odkrojíme z ní stopky a nakrájíme na plátky. Nejlepší je nakrájet na rovnoměrné, ale já mám radši mix. velikostí.
Připravíme si rozpálenou pánev, rozprostřeme hlívu a zatížíme ji další pánví, nebo hrncem. Hlívá poté pustí přebytečnou vodu a tím pádem poté bude více křupavá.
Po pár minutách vodu odlejeme, promícháme a ještě na chvíli zatížíme.
Mezi tím si smícháme koření a olej.
Odendáme zatěžující pánev, nalijeme na hlívu koření a důkladně promícháme. Smažíme několik minut, dokud není hlívá na okrajích hezky křupavá.
Pak už jen zbývá nakrájet zeleninu, naservírovat na tortilu, nasypat gyros hlívu, pokapat zálivkou a dozdobit jarní cibulkou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 586.28 kcal |
Protein: 16.89 g |
Sacharidy: 47.47 g |
z toho cukr: 10.87 g |
Tuk: 34.24 g |
z toho nas. MK: 5.82 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1614-hlivovy-gyros