Hlívový gyros

O tento recept jsem se opravdu musela podělit. Hlívu si ráda přes léto griluji a jinak peču v troubě. Hlívový guláš je taky výborný, takže gyros bude taky dokonalý.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Hlívu si umyjeme, odkrojíme z ní stopky a nakrájíme na plátky. Nejlepší je nakrájet na rovnoměrné, ale já mám radši mix. velikostí.
  2. Připravíme si rozpálenou pánev, rozprostřeme hlívu a zatížíme ji další pánví, nebo hrncem. Hlívá poté pustí přebytečnou vodu a tím pádem poté bude více křupavá.
  3. Po pár minutách vodu odlejeme, promícháme a ještě na chvíli zatížíme.
  4. Mezi tím si smícháme koření a olej.
  5. Odendáme zatěžující pánev, nalijeme na hlívu koření a důkladně promícháme. Smažíme několik minut, dokud není hlívá na okrajích hezky křupavá.
  6. Pak už jen zbývá nakrájet zeleninu, naservírovat na tortilu, nasypat gyros hlívu, pokapat zálivkou a dozdobit jarní cibulkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 586.28 kcal | Protein: 16.89 g | Sacharidy: 47.47 g | z toho cukr: 10.87 g | Tuk: 34.24 g | z toho nas. MK: 5.82 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1614-hlivovy-gyros