Brambory se sýrovou omáčkou

Chutná večeře, připravená za pár peněz. Přitom výborná a neurazí ani jako předkrm. Se zeleninovým salátem se hodí k servírování i jako hlavní chod.

Ingredience

Omáčka

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Brambory necháme ve slupce a důkladně omyjeme. V misce smícháme olej a koření. Důkladně vmasírujeme do brambor. Vezmeme alobal a bramboru zabalíme každou zvlášť. Rozehřejeme troubu na 200 stupňů, vložíme brambory a zeslabíme na 170.
2.
Pečeme asi 1 hodinu, podle velikosti brambor.
3.
Po upečení brambor připravíme sýrovou omáčku. Nastrouháme najemno sýr. Na střední teplotu rozehřejeme v hrnci máslo, přidáme mouku a necháme zpěnit. Zalijeme mlékem a dáme sůl. Přidáme většinu nastrouhaného sýru, malou část si necháme na ozdobení. Společně povaříme asi 2 minuty, stále mícháme.
4.
Brambory vyndáme z trouby, rozkrojíme. Přelijeme omáčkou a dozdobíme sýrem.

Od: Iva V, 16.6.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod 20 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 19 Kč
Kategorie: hlavní chod, předkrm, chuťovky, česká, brambory, pečení, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
490.39 kcal
Protein
21.65 g
Sacharidy
z toho cukr
29.70 g
6.53 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
31.67 g
11.69 g

Detailní rozpis podle ingrediencí