Chutná večeře, připravená za pár peněz. Přitom výborná a neurazí ani jako předkrm. Se zeleninovým salátem se hodí k servírování i jako hlavní chod.
Ingredience (2 x porce)
Omáčka
Postup přípravy
Brambory necháme ve slupce a důkladně omyjeme. V misce smícháme olej a koření. Důkladně vmasírujeme do brambor. Vezmeme alobal a bramboru zabalíme každou zvlášť. Rozehřejeme troubu na 200 stupňů, vložíme brambory a zeslabíme na 170.
Pečeme asi 1 hodinu, podle velikosti brambor.
Po upečení brambor připravíme sýrovou omáčku. Nastrouháme najemno sýr. Na střední teplotu rozehřejeme v hrnci máslo, přidáme mouku a necháme zpěnit. Zalijeme mlékem a dáme sůl. Přidáme většinu nastrouhaného sýru, malou část si necháme na ozdobení. Společně povaříme asi 2 minuty, stále mícháme.
Brambory vyndáme z trouby, rozkrojíme. Přelijeme omáčkou a dozdobíme sýrem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 608.74 kcal |
Protein: 20.96 g |
Sacharidy: 42.54 g |
z toho cukr: 7.12 g |
Tuk: 38.70 g |
z toho nas. MK: 17.39 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1699-brambory-se-syrovou-omackou