Brambory se sýrovou omáčkou

Chutná večeře, připravená za pár peněz. Přitom výborná a neurazí ani jako předkrm. Se zeleninovým salátem se hodí k servírování i jako hlavní chod.

Ingredience (2 x porce)

Omáčka

Postup přípravy

  1. Brambory necháme ve slupce a důkladně omyjeme. V misce smícháme olej a koření. Důkladně vmasírujeme do brambor. Vezmeme alobal a bramboru zabalíme každou zvlášť. Rozehřejeme troubu na 200 stupňů, vložíme brambory a zeslabíme na 170.
  2. Pečeme asi 1 hodinu, podle velikosti brambor.
  3. Po upečení brambor připravíme sýrovou omáčku. Nastrouháme najemno sýr. Na střední teplotu rozehřejeme v hrnci máslo, přidáme mouku a necháme zpěnit. Zalijeme mlékem a dáme sůl. Přidáme většinu nastrouhaného sýru, malou část si necháme na ozdobení. Společně povaříme asi 2 minuty, stále mícháme.
  4. Brambory vyndáme z trouby, rozkrojíme. Přelijeme omáčkou a dozdobíme sýrem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 608.74 kcal | Protein: 20.96 g | Sacharidy: 42.54 g | z toho cukr: 7.12 g | Tuk: 38.70 g | z toho nas. MK: 17.39 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1699-brambory-se-syrovou-omackou