Hovězí po burgundsku z pomalého hrnce

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Ve velké pánvi osmahněte slaninu do křupava. Poté přendejte do pomalého hrnce. Na vysmaženém tuku orestujte osolené a opepřené hovězí maso (několik minut) a přendejte do pomalého hrnce. Maso klidně rozdělte na více částí, aby se dobře osmahnulo.
2.
Do pánve po masu vlijte červené víno a nechte odpařit alkohol (několik minut). Poté přilijte vývar, protlak, sojovou omáčku a hladkou mouku rozkvedlanou ve vodě. Chvíli povařte a přilijte také do pomalého hrnce.
3.
Nakonec do pomalého hrnce přidejte mrkev, žampiony, česnek, brambory a tymián. Dobře promíchejte a nechte na vysokou teplotu dusit 6-8 hodin (8-10 na nízkou), dokud nebude maso měkké.
4.
Můžete podávat například s bramborovou kaší.

Od: BunTom, 26.12.2018

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 9 hod celkem
Množství: 6 × porce
Autor: BunTom
Cena ingrediencí: 1 × porce = 74 Kč
Kategorie: hlavní chod, francouzská, hovězí maso, v pomalém hrnci

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
563.29 kcal
Protein
60.90 g
Sacharidy
z toho cukr
30.93 g
6.78 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
21.73 g
15.06 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Einfo

Chcete dostávat nové recepty a články do e-mailu?

Ne, nechci.