Hovězí po burgundsku z pomalého hrnce

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Ve velké pánvi osmahněte slaninu do křupava. Poté přendejte do pomalého hrnce. Na vysmaženém tuku orestujte osolené a opepřené hovězí maso (několik minut) a přendejte do pomalého hrnce. Maso klidně rozdělte na více částí, aby se dobře osmahnulo.
  2. Do pánve po masu vlijte červené víno a nechte odpařit alkohol (několik minut). Poté přilijte vývar, protlak, sojovou omáčku a hladkou mouku rozkvedlanou ve vodě. Chvíli povařte a přilijte také do pomalého hrnce.
  3. Nakonec do pomalého hrnce přidejte mrkev, žampiony, česnek, brambory a tymián. Dobře promíchejte a nechte na vysokou teplotu dusit 6-8 hodin (8-10 na nízkou), dokud nebude maso měkké.
  4. Můžete podávat například s bramborovou kaší.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 566.90 kcal | Protein: 57.15 g | Sacharidy: 26.31 g | z toho cukr: 5.60 g | Tuk: 21.96 g | z toho nas. MK: 13.85 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1226-hovezi-po-burgundsku-z-pomaleho-hrnce