Klíčové slovo „zbytky“

Jak efektivně zpracovat staré pečivo, abychom ho nemuseli vyhazovat?

V dnešní době je v boji proti plýtvání potravin stále větší důraz kladen na využívání zbytků a minimalizaci odpadu. Jednou z častých potravin, která končí v odpadcích, je právě pečivo.

6.6.2023

Ani zrníčko nazmar: Jak zpracovat zbytek rýže

Nejenom rizoto, existuje spousta snadných a rychlých receptů, jak přebytečnou rýži zpracovat a proměnit ji ve slanou či sladkou dobrotu. Při znovuvyužití již uvařené rýže však buďte obezřetní, nesprávný postup může vést až ke zdravotním potížím. Prozradíme, jak ji připravit chutně a bez rizika.

29.5.2023

Odpad jako skrytý poklad. Co dalšího z kuchyně patří na zahradu?

Péče o rostliny se sestává z přípravy půdy, hnojení, ochrany rostlin postřiky, nanášení repelentů proti škůdcům a opětovného hnojení. Vše dokážete obstarat s minimální investicí, pokud použijete kuchyňský odpad. Ukážeme vám, jak na to.

Místo do koše na talíř: Jak zpracovat zbytky bramborové kaše

Bramborová kaše. Jedna z nejběžnějších příloh v českých domácnostech. Její množství se ale někdy špatně odhaduje. Poté vystává nelehká otázka: „Kam s ní“? Ve skutečnosti ji můžete hravě proměnit takřka v cokoliv! Omezíte plýtvání jídlem, a navíc si dobře pochutnáte.

28.3.2023

Second try jídlo. Zastavte doma plýtvání

Plné skládky, vysoká inflace, lítost nad vyhozeným jídlem, šetření surovinových zdrojů. Důvody, proč zastavit plýtvání jídlem jsou různé. Přinášíme zajímavé tipy, jak spotřebovat zbytky v kuchyni a uvařit jídlo druháka. A někdy bude lepší než to první.