Klíčové slovo „ořechy“

Ořechová másla: domácí výroba a nejlepší využití

Ořechová másla jsou lahodnou pochoutkou, kterou si oblíbilo mnoho lidí po celém světě. Jsou bohatá na výživné látky a zároveň poskytují neodolatelnou chuťovou explozi. A co je nejlepší, můžete si je vyrobit sami doma! V tomto článku se podíváme na to, jak připravit ořechová másla v pohodlí vaší kuchyně a jak je co nejlépe využít.

19.2.2024

Nejzajímavější zdravotní benefity mandlí

Pokud se na vašem talíři neobjevují mandle příliš často, neděláte úplně dobře. Působí pozitivně na srdce, krevní tlak i hladinu cukru a cholesterolu v krvi. Navíc chrání před volnými radikály, a dokonce jsou vhodné nejen při sportu, ale také při dietě.

18.12.2023

Pekanový ořech: „Vlašák“ s nádechem exotiky

Na první pohled připomíná mnohem známější vlašský ořech. Po bližším prozkoumání ale zjistíte, že se vzhledem liší. A nejenom jím. Pekanový ořech má lahodnou chuť a je nadupaný mikroživinami. Připravte si ho kandovaného nebo z něj upečte třeba sušenky.

19.10.2023

Zatracované fytáty vezměte na milost. Bojují proti rakovině

Rakovina je velkým strašákem. Dobrou zprávou je, že se jí můžete vyhnout nebo alespoň snížit riziko jejího vzniku. Vsaďte na fytáty, potraviny, které účinně bojují proti rakovinového bujení. Představíme vám potraviny, které jsou základem protirakovinového jídelníčku.

Kouzlení s arašídy: Připravte je pražené, smažené i vařené

Dopřáváte si občas balení slaných arašídů k pivu či televizi? Buďte tentokrát kreativnější a připravte si je sami doma. Existuje mnoho zajímavých a jednoduchých receptů, jak arašídy zpracovat. Příprava je navíc rychlá a za odměnu se můžete těšit na nové chuťové zážitky.

24.4.2023