Klíčové slovo „ořechy“

Exotické pistácie: Zelené zlato pro zdraví i do luxusních moučníků

Mají specifickou a nezaměnitelnou chuť, jsou plné bílkovin, zdravých tuků a udržují srdce v dobré kondici. Pozvat domů byste si je měli i tehdy, pokud toužíte nějaké to kilo shodit. Ve vašem úsilí vás totiž skvěle podpoří.

10.3.2023

Jak skladovat vlašské ořechy, aby dlouho vydržely

Sbíráte pečlivě popadané vlašské ořechy a poté trávíte večery jejich zdlouhavým louskáním? Pak věnujte pozornost i jejich správnému skladování. Při nevhodném uložení by totiž mohla přijít všechna práce vniveč.

23.10.2022

Mlsání trochu jinak: Jak připravit domácí nutellu

I mnozí dospělí nedají dopustit na sladkou snídani či svačinku. Také se vám sbíhají sliny při představě čerstvých palačinek či voňavých vaflích potřených nutellou? Výtečnou čokoládovou pomazánku z lískových oříšků si můžete připravit dokonce sami doma. A klidně i ve veganskou nebo v odlehčené verzi s ovocem.

14.10.2022

Recept na domácí mléko z kešu oříšků

Kravské mléko není kvůli obsahu laktózy vhodné zdaleka pro každého. Mnozí z nás bohužel ani nevědí, že mají s jeho trávením problémy, symptomy totiž nemusí být natolik nepříjemné, abyste problém řešili. Zkuste ale alternativní mléko z kešu a uvidíte, zda se nebudete cítit mnohem lépe.

5 báječných důvodů, proč vyzkoušet makadamové ořechy

Přestože patří mezi nejdražší ořechy na světě, byla by veliká škoda ponechat je bez povšimnutí. Makadamové ořechy mají roztomilý kulatý tvar a úchvatnou delikátní chuť. V kuchyni jsou velice všestranné, a navíc se mohou pochlubit obsahem celé řady cenných mikroživin.

29.6.2022