Klíčové slovo „pleť“

Stále opomíjené kakaové máslo je pokladem v kuchyni i kosmetice

Kakaové máslo není v českých kuchyních úplně běžnou ingrediencí. A je to skutečně škoda. Úžasně totiž voní, cukrovinkám propůjčí skvělou krémovou texturu a příjemně se rozpouští na jazyku. Navíc se nepřepaluje a při správném skladování je takřka nesmrtelné. Kakaové máslo využijete nejen v kuchyni, ale i při výrobě domácí kosmetiky.

7.11.2022

Jak se zbavit akné: Zatočte s pupínky změnou jídelníčku

Nevzhledné pupínky v oblasti obličeje i na jiných částech těla dokážou pořádně potrápit. A zdaleka se nejedná o problém, se kterým se potýkají pouze teenegaři. Akné totiž nezřídka přetrvává i v dospělosti. Kromě důkladné péče o pleť a používání šetrných přípravků dokáže krásnější a čistší pokožku vykouzlit i správně sestavený jídelníček.

22.9.2022

Anti aging z přírody - cesta ke krásné pleti

Příroda nabízí obrovské možnosti v péči o pleť a její mladistvý vzhled, extrakty z ovoce, zeleniny a bylinek zásobují pokožku obličeje důležitými živinami, vitamíny, minerály, organickými i mastnými kyselinami. Pokud využijete této příležitosti a budete pleť svědomitě ošetřovat pomocí těchto přírodních pomocníků, výsledek se brzy dostaví. Tady je několik tipů na zaručené omlazovače pokožky.

Nejen koření, ale i lék. Vyzkoušejte muškátový oříšek netradičním způsobem

Muškátový oříšek má výraznou chuť i vůni. Možná ale nevíte, že je účinným lékem na nespavost, deprese, revma i akné. Pozor na jeho halucinogenní účinky. Jedná se o jednu z nejstarších drog.

Salátová okurka – výtečná zelenina pro zdraví, štíhlou linii a krásnou pleť

Osvěžující salát ke grilovanému masu s minimem kalorií? Okurkový salát nebo samotnou okurku je možné připravit na různé způsoby, úspěch předem zaručen! Kdo by totiž nemiloval salátovou okurku? A věřte, že po přečtení všech předností salátové okurky získá na oblibě i u těch, co ji příliš nemilovali. Má totiž minimum kalorií, obsahuje mnoho vitamínů a minerálů, vyčistí tělo od toxinů a uklidní podrážděnou pleť. K tomu hydratuje tělo zevnitř i zvenčí, proto je ideální svačinou v horkých letních dnech!