Klíčové slovo „chilli“

Pestrý svět červeného koření. Jaké jsou druhy mletých paprik?

Mletá paprika patří mezi vůbec nejžádanější a nepoužívanější koření. Je neodmyslitelnou součástí celé škály pokrmů včetně některých tradičních českých jídel. Mletou papriku ale nelze házet do jednoho pytle. Existuje mnoho variant, které se od sebe odlišují barevným odstínem, chuťovými vlastnostmi i způsobem použití.

17.2.2022

Není pepř jako pepř: Objevte pestrou chuťovou škálu jednotlivých druhů

V drtivé většině domácností nechybí vedle soli právě pepř. Také v restauracích je pepřenka běžnou výbavou snad každého stolu pro hosty. Pepř se však nedělí pouze na černý a bílý. Pokud jste milovníci ostré štiplavé chuti, vyzkoušejte i další druhý pepře. Rozhodně stojí za pozornost.

Přírodní antibiotika. Místo lékárničky sáhněte do spíže

Nežádoucí vedlejší účinky antibiotik netřeba představovat. Proto je vhodné sáhnout po přírodních prostředcích léčby. Přírodní antibiotika se nachází ve vaší lednici i ve vaší spíži. Dejte hlas šetrné léčbě.

Pálivé zdraví chilli papriček

Chilli papričky jsou známé už tisíce let a využívané pro blahodárné účinky na zdraví. Mají vysoký obsah vitamínů, pomáhají s hubnutím i s úzkostnými stavy. Pálivý ďáblík umí snížit cholesterol i regulovat hladinu cukru v krvi.