Telecí na paprice

Jemné telecí maso dušené v krémové paprikové omáčce, která je krásně aromatická a lehce sladká.

Reklama

Ingredience

Na maso a omáčku

Příloha

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou osmahneme dozlatova.
2.
Přidáme telecí maso a krátce ho orestujeme, aby se zatáhlo.
3.
Vmícháme sladkou a pálivou papriku, promícháme a necháme krátce rozvonět (pozor, aby paprika nezhořkla).
4.
Posypeme moukou a promícháme, aby se paprika a mouka spojily.
5.
Přilijeme vývar, osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou 25 minut, dokud maso nezměkne.
6.
Vmícháme smetanu a krátce povaříme, až vznikne jemná krémová omáčka.
7.
Uvaříme těstoviny podle návodu a slijeme.
8.
Podáváme telecí maso s omáčkou a těstovinami. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 4.12.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
762.86 kcal
Protein
40.51 g
Sacharidy
z toho cukr
78.30 g
5.51 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
30.04 g
16.07 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama