Telecí na paprice
Jemné telecí maso dušené v krémové paprikové omáčce, která je krásně aromatická a lehce sladká.
Ingredience (4 x porce)
Na maso a omáčku
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Příloha
-
Postup přípravy
- Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou osmahneme dozlatova.
- Přidáme telecí maso a krátce ho orestujeme, aby se zatáhlo.
- Vmícháme sladkou a pálivou papriku, promícháme a necháme krátce rozvonět (pozor, aby paprika nezhořkla).
- Posypeme moukou a promícháme, aby se paprika a mouka spojily.
- Přilijeme vývar, osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou 25 minut, dokud maso nezměkne.
- Vmícháme smetanu a krátce povaříme, až vznikne jemná krémová omáčka.
- Uvaříme těstoviny podle návodu a slijeme.
- Podáváme telecí maso s omáčkou a těstovinami.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 762.86 kcal |
Protein: 40.51 g |
Sacharidy: 78.30 g |
z toho cukr: 5.51 g |
Tuk: 30.04 g |
z toho nas. MK: 16.07 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4646-teleci-na-paprice