Telecí na paprice

Jemné telecí maso dušené v krémové paprikové omáčce, která je krásně aromatická a lehce sladká.

Ingredience (4 x porce)

Na maso a omáčku

Příloha

Postup přípravy

  1. Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou osmahneme dozlatova.
  2. Přidáme telecí maso a krátce ho orestujeme, aby se zatáhlo.
  3. Vmícháme sladkou a pálivou papriku, promícháme a necháme krátce rozvonět (pozor, aby paprika nezhořkla).
  4. Posypeme moukou a promícháme, aby se paprika a mouka spojily.
  5. Přilijeme vývar, osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou 25 minut, dokud maso nezměkne.
  6. Vmícháme smetanu a krátce povaříme, až vznikne jemná krémová omáčka.
  7. Uvaříme těstoviny podle návodu a slijeme.
  8. Podáváme telecí maso s omáčkou a těstovinami. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 762.86 kcal | Protein: 40.51 g | Sacharidy: 78.30 g | z toho cukr: 5.51 g | Tuk: 30.04 g | z toho nas. MK: 16.07 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4646-teleci-na-paprice